Natural mungóbab 250 g
Raktáron
A mungóbab konyhai felhasználása ugyanolyan sokrétű, mint a hagyományos babé. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Az indiai és a kínai konyha alapanyaga, ahol a hagyományos ételek gyakori összetevője.
838 Ft
egységár: 3,35 Ft / g
EAN kód: | 8595617900178 |
Márka: | Natural |
Kiszerelés: | 250 g |
Natural mungóbab 250 g Részletes leírás
A mungóbab a legkisebb babfajta. Olívazöld színű, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag hüvelyes növény.
Kellemes aromája és finom íze van. Remek fehérje-, komplex szénhidrát- és rostforrás. Fogyaszthatod köretként különféle húsételek és húsmentes fogások mellé, de a kicsírázott mungóbab remek választás levesek és saláták gazdagítására is.
Jelentős B- és C-vitamin forrás, vastartalma kiemelkedő, ezenkívül folsavat, magnéziumot, mangánt és foszfort tartalmaz. Fehérjében és rostban gazdag, ezért könnyen emészthető, tisztító, méregtelenítő hatású.
Elkészítése: A babot főzés előtt legalább 2 órán át vízben kell áztatni. Ezután öntse le a vizet, öblítse le a babot, és új vízben főzze kb. 25 percig, amíg puhára fő. A puffadás csökkentésére olyan gyógynövények hozzáadása ajánlott, mint a zsálya, kömény, édeskömény, kurkuma, koriander vagy majoránna. A babból ízletes paszták vagy érdekes saláták is készíthetők. Az indiai és a kínai konyha jellegzetes részét képezik. Alkalmasak levesekhez, mártásokhoz vagy egészséges köretként.
Kellemes aromája és finom íze van. Remek fehérje-, komplex szénhidrát- és rostforrás. Fogyaszthatod köretként különféle húsételek és húsmentes fogások mellé, de a kicsírázott mungóbab remek választás levesek és saláták gazdagítására is.
Jelentős B- és C-vitamin forrás, vastartalma kiemelkedő, ezenkívül folsavat, magnéziumot, mangánt és foszfort tartalmaz. Fehérjében és rostban gazdag, ezért könnyen emészthető, tisztító, méregtelenítő hatású.
Elkészítése: A babot főzés előtt legalább 2 órán át vízben kell áztatni. Ezután öntse le a vizet, öblítse le a babot, és új vízben főzze kb. 25 percig, amíg puhára fő. A puffadás csökkentésére olyan gyógynövények hozzáadása ajánlott, mint a zsálya, kömény, édeskömény, kurkuma, koriander vagy majoránna. A babból ízletes paszták vagy érdekes saláták is készíthetők. Az indiai és a kínai konyha jellegzetes részét képezik. Alkalmasak levesekhez, mártásokhoz vagy egészséges köretként.
Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.