Vegabond vöröslencse 500 g

Vegabond vöröslencse 500 g

Raktáron

A vöröslencse kiváló tápértékű alapanyag. Sokféleképpen elkészíthető. Felhasználhatjuk levesekhez, főzelékekhez, növényi fasírtokhoz vagy burgerekhez, de még palacsinta alapanyagául is szolgálhat. A vörös lencsét főzés előtt nem kell beáztatni, gyorsan megfő, így ideális levesekhez, egytálételekhez, keleti ételekhez és zöldségpürékhez.

755 Ft
egységár: 1,51 Ft / g
Kosárba
EAN kód:5998858703486
Márka:Eccofood
Kiszerelés:500 g
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Vegabond vöröslencse 500 g Részletes leírás

A vöröslencse előnyös tulajdonságai:

Fehérjetartalma a növényi eredetű alapanyagok között kiemelkedő, 25,5 g fehérje található 10 dkg vöröslencsében.
Élelmirost-tartalma is magas, ami segíti bélrendszerünk működését, táplálja a beleinkben élő baktériumokat. 10 dkg vöröslencsével a napi élelmirost-ajánlás akár 25-30%-át biztosíthatjuk.
A vöröslencsének kevesebb a zsírtartalma mint például a borsónak, viszont tartalmaz omega-3 és omega-6 zsírsavakat is.
A vöröslencse különösen gazdag magnéziumban, vasban, viszont ennek jó felszívódásához feltétlenül C vitaminban gazdag friss zöldségekből készült salátákkal együtt tálaljuk.
A szervezetünkre rendkívül kedvező hatású összetevői még a következők: kalcium, kálium, foszfor, vas, mangán, réz, bór, jód, kobalt, cink, króm, B2, pantoténsav, B6, folsav és biotin van benne.
A lencse nagyszerű forrása a triptofán nevű aminosavnak, amely a szervezetben szerotoninná alakul.
A vöröslencse javítja az anyagcserét, erősíti az immunrendszert.
A lencsefélék közül a legkönnyebben tudjuk emészteni, és próbálkozhat vele az is, aki egyébként nem fogyaszt babféléket.

Elkészítés: A vörös lencsét főzés előtt nem kell beáztatni. Kétszeres mennyiségű vízben a sóval és a babérlevéllel lassú tűzön puhára főzzük kb. 15-20 perc alatt. Fűszerezhető még római köménnyel, fekete mustármaggal, korianderrel, kurkumával.

Az egyik legkönnyebben emészthető lencse, a fogyókúrás étrendbe is beilleszthető, de akár húst is helyettesíthetünk vele.

 

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.