Vegabond vöröslencse 500 g
A vöröslencse kiváló tápértékű alapanyag. Sokféleképpen elkészíthető. Felhasználhatjuk levesekhez, főzelékekhez, növényi fasírtokhoz vagy burgerekhez, de még palacsinta alapanyagául is szolgálhat. A vörös lencsét főzés előtt nem kell beáztatni, gyorsan megfő, így ideális levesekhez, egytálételekhez, keleti ételekhez és zöldségpürékhez.
EAN kód: | 5998858703486 |
Márka: | Eccofood |
Kiszerelés: | 500 g |
Vegabond vöröslencse 500 g Részletes leírás
A vöröslencse előnyös tulajdonságai:
Fehérjetartalma a növényi eredetű alapanyagok között kiemelkedő, 25,5 g fehérje található 10 dkg vöröslencsében.
Élelmirost-tartalma is magas, ami segíti bélrendszerünk működését, táplálja a beleinkben élő baktériumokat. 10 dkg vöröslencsével a napi élelmirost-ajánlás akár 25-30%-át biztosíthatjuk.
A vöröslencsének kevesebb a zsírtartalma mint például a borsónak, viszont tartalmaz omega-3 és omega-6 zsírsavakat is.
A vöröslencse különösen gazdag magnéziumban, vasban, viszont ennek jó felszívódásához feltétlenül C vitaminban gazdag friss zöldségekből készült salátákkal együtt tálaljuk.
A szervezetünkre rendkívül kedvező hatású összetevői még a következők: kalcium, kálium, foszfor, vas, mangán, réz, bór, jód, kobalt, cink, króm, B2, pantoténsav, B6, folsav és biotin van benne.
A lencse nagyszerű forrása a triptofán nevű aminosavnak, amely a szervezetben szerotoninná alakul.
A vöröslencse javítja az anyagcserét, erősíti az immunrendszert.
A lencsefélék közül a legkönnyebben tudjuk emészteni, és próbálkozhat vele az is, aki egyébként nem fogyaszt babféléket.
Elkészítés: A vörös lencsét főzés előtt nem kell beáztatni. Kétszeres mennyiségű vízben a sóval és a babérlevéllel lassú tűzön puhára főzzük kb. 15-20 perc alatt. Fűszerezhető még római köménnyel, fekete mustármaggal, korianderrel, kurkumával.
Az egyik legkönnyebben emészthető lencse, a fogyókúrás étrendbe is beilleszthető, de akár húst is helyettesíthetünk vele.