Greenmark Bio Csicseriborsó 500 g
A csicseriborsó az egyik legjobban és legkönnyebben variálható hüvelyes, Megfőzve ragukban, levesekben, humuszban vagy akár fűszerekkel megsütve is remek. Nem mellesleg pedig nagyon tápláló, amit a magas fehérjetartalmának köszönhet.
EAN kód: | 5999884931096 |
Kiszerelés: | 500 db |
Greenmark Bio Csicseriborsó 500 g Részletes leírás
A bio csicseriborsó élelmi rost tartalmának köszönhetően kiválóan alkalmas a székrekedés megelőzésére, illetve kezelésére.
Rendszeres fogyasztása esetén elérhetjük, hogy vér koleszterinszintünk csökkenjen, így csökkenhet a szív-, és érrendszeri megbetegedések kialakulása is.
Magas a tápanyagtartalma: fehérjetartalma mellett a vas- és foszfortartalma is kiemelkedően magas, és magnéziumban, cinkben, B1, B6, B9-vitaminban is bővelkedik.
A csicseriborsót mindenképpen érdemes 12 órára beáztatni főzés előtt. Az áztatóvizet szűrd le, majd friss vízzel felöntve 1 babérlevéllel fedő nélkül kb. 40 perc alatt főzd puhára.
A csicseriborsó főzőlevét sokan használják habverővel keményre felverve, tojásfehérjét lehet vele helyettesíteni. Ennek neve az aquafaba, melyet pont ugyanúgy használhatsz, mint a tojásfehérjét, tehát teheted süteményekbe, krémekbe is. A csicseriborsó főzővízébe a hosszú főzési idő és/vagy magas nyomás alatt (pl. kuktában) a keményítő mellett a fehérje is belefő, emiatt a főzővíz kocsonyás lesz. Ezt tudod habbá felverni, miután kihűlt. Mivel semleges az íze (egyáltalán nincs csicseriborsó íze), krémek, mousse-ok, habcsók, majonéz vagy akár koktélok készítésére is alkalmas. A vegán étrendben fontos szerepe lehet.
Tápanyagtartalom:
100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1384 / 331
Fehérje (g / 100 g) 21,7
Szénhidrát (g / 100 g) 73,4
Zsír (g / 100 g) 1,5
Vásárlói vélemények
Vásárlók átlagos értékelése:
Anonim Felhasználó2019. 12. 06.
Még nem használtam, nem tudok véleményt mondani.
Kavics2017. 10. 28.
Időközénként ezt is használom . Jó terméknek tartom .
tédé2015. 02. 25.
nagyon szeretjük, kiváló minőség.
Anonim Felhasználó2015. 02. 11.
Íze különlegesen finom!