Grapoila Hidegen sajtolt szőlőmagolaj
Nincs raktáron
A szőlőmagolaj napérlelte szőlőszemek magvából készül, és linolénsav tartalmával tűnik ki. Mélyzöld színű, jellegzetes illatú, mely a feldolgozott szőlőéhez hasonlít. A hideg sajtolással készült szőlőmagolaj olyan antioxidáns, és bioaktív anyagokat tartalmaz, melyek fontos szerepet játszanak az egészség megőrzésében, védelmében, valamint egyéb ásványi-, és vitamintartalma következtében napjaink korszerű táplálkozásában.
EAN kód: | 5999885217014 |
Márka: | Grapoila |
Kiszerelés: | 750 ml |
Grapoila Hidegen sajtolt szőlőmagolaj Részletes leírás
A szőlőmagolaj napérlelte szőlőszemek magvából készül, és linolénsav tartalmával tűnik ki. Mélyzöld színű, jellegzetes illatú, mely a feldolgozott szőlőéhez hasonlít.
A hideg sajtolással készült szőlőmagolaj olyan antioxidáns, és bioaktív anyagokat tartalmaz, melyek fontos szerepet játszanak az egészség megőrzésében, védelmében, valamint egyéb ásványi-, és vitamintartalma következtében napjaink korszerű táplálkozásában. Omega 3 zsírsav tartalma és koleszterincsökkentő hatása szintén rendkívül értékes olajjá teszi.
A már említett antioxidáns hatása, valamint reaktív szabadgyök semlegesítő képessége révén védi a sejtek genetikai anyagát, ezzel akadályozva a rák kialakulásának lehetőségét.
Hatóanyagai gátolják az érrendszer meszesedését, erősítik a hajszál-, és vérerek falát, csökkentik a szívbetegségek, a szívinfarktus, a trombózis előfordulási esélyeit. Javítják az agy emlékező képességét. Védik a szemet, megakadályozva a szürke hályog kialakulását. Különösen ajánlott a számítógép képernyője előtt sok időt töltők szemének védelmére.
A mélyzöld színű szőlőmagolaj füstpontja 250 °C, ellentétben a többi, kiterjedten használt olajéval, melyeknek átlagosan 200 °C körüli. A hidegen sajtolt szőlőmagolajból a sütés-főzés során nem keletkezik egészséget károsító égéstermék, ezért ez a rendkívül előnyös tulajdonsága az egészséges táplálkozás egyik fontos alkotóelemévé emeli.
Az olaj külsőleg-belsőleg, élelmiszeripari, kozmetikai és gyógyászati célra egyaránt alkalmazható. Használhatjuk többek között pácoláshoz, halak, húsok, steakek sütéséhez salátákhoz, joghurtokhoz, mártásokhoz, süteményekhez, vagy egyszerűen csak egy szelet fokhagymás pirítóshoz.
A szőlőmagolaj élettani tulajdonságai
A szőlőmagolaj kedvező orvostani hatású, rendkívül gazdag bioaktív, antioxidáns anyagokban és bioflavionokban. Antioxidáns és reaktív szabadgyök semlegesítő hatása francia kutatások szerint 18,4-szer jobb, mint a C-vitaminé, és 50-szer erősebb, mint az E-vitaminnak. E-vitamin tartalma 8-10 mg/100g, ami magasabb, mint más olajféléknek. Bizonyos helyzetekben (pl. stressz, betegség) a szabad gyökök száma megnő és a szervezet nem képes elegendő antioxidánst termelni. Az idős, beteg szervezetben az antioxidánsok hatása és mennyisége is csökken.
Markánsan antioxidáns hatású, védi a sejtek genetikai anyagát a káros hatások ellen. A férfiaknál a prosztatára és az impotenciára lehet jó hatású, míg a nőknél a változókor kellemetlen tüneteit enyhítheti. Agyér-elmeszesedésben szenvedők emlékezetét javíthatja. Gyulladásgátló hatású, erősíti a szervezetet a stressz ellen. Az öregedési folyamatokat lassítja.
Hatékony kozmetikai szer: a bőr simaságát, rugalmasságát biztosítja, megelőzi korai öregedését, képes a kollagén szöveteket regenerálni, növekedésüket stimulálni, a petyhüdt bőr állapotát javítani. A bőrbe könnyen és gyorsan felszívódik, különösen alkalmas száraz, érett bőr ápolására. Az olaj fellelhető fürdő-, szauna-, és masszázsolajok öregedés és narancsbőr gátló adalékaként is. Tapasztalatok alapján, baktericidként sokféle gyulladást (fekélyt) csökkentő hatású bőr- és hajregeneráló hatású. A felhasználható szőlőmagolaj mennyisége kozmetikai termékekben nincs korlátozva, így akár hatóanyagként, vagy vivőanyagként kényelmesen használható. Az aromaterápiás masszázsok során használatos illóolajok hígításához szintén előnyösen alkalmazzák gyors felszívódó képessége és közömbös illatanyagai miatt. Számos előnyös élettani tulajdonságának köszönhetően valamennyi növényi olajfélénél értékesebbnek tartják.
Az olaj fontosabb fizikai tulajdonságai:
- Fajsúly (20 °C): 0,919–0,936
- Törésmutató (20 °C): 1,4713–1,4759
- Dermedési pont: –10–/–24 °C
- Elszappanosítási szám: 181–206
- Jódszám: 121–157
- El nem szappanosítható rész: 0,3–1,6%.
A hideg sajtolással készült szőlőmagolaj olyan antioxidáns, és bioaktív anyagokat tartalmaz, melyek fontos szerepet játszanak az egészség megőrzésében, védelmében, valamint egyéb ásványi-, és vitamintartalma következtében napjaink korszerű táplálkozásában. Omega 3 zsírsav tartalma és koleszterincsökkentő hatása szintén rendkívül értékes olajjá teszi.
A már említett antioxidáns hatása, valamint reaktív szabadgyök semlegesítő képessége révén védi a sejtek genetikai anyagát, ezzel akadályozva a rák kialakulásának lehetőségét.
Hatóanyagai gátolják az érrendszer meszesedését, erősítik a hajszál-, és vérerek falát, csökkentik a szívbetegségek, a szívinfarktus, a trombózis előfordulási esélyeit. Javítják az agy emlékező képességét. Védik a szemet, megakadályozva a szürke hályog kialakulását. Különösen ajánlott a számítógép képernyője előtt sok időt töltők szemének védelmére.
A mélyzöld színű szőlőmagolaj füstpontja 250 °C, ellentétben a többi, kiterjedten használt olajéval, melyeknek átlagosan 200 °C körüli. A hidegen sajtolt szőlőmagolajból a sütés-főzés során nem keletkezik egészséget károsító égéstermék, ezért ez a rendkívül előnyös tulajdonsága az egészséges táplálkozás egyik fontos alkotóelemévé emeli.
Az olaj külsőleg-belsőleg, élelmiszeripari, kozmetikai és gyógyászati célra egyaránt alkalmazható. Használhatjuk többek között pácoláshoz, halak, húsok, steakek sütéséhez salátákhoz, joghurtokhoz, mártásokhoz, süteményekhez, vagy egyszerűen csak egy szelet fokhagymás pirítóshoz.
A szőlőmagolaj élettani tulajdonságai
A szőlőmagolaj kedvező orvostani hatású, rendkívül gazdag bioaktív, antioxidáns anyagokban és bioflavionokban. Antioxidáns és reaktív szabadgyök semlegesítő hatása francia kutatások szerint 18,4-szer jobb, mint a C-vitaminé, és 50-szer erősebb, mint az E-vitaminnak. E-vitamin tartalma 8-10 mg/100g, ami magasabb, mint más olajféléknek. Bizonyos helyzetekben (pl. stressz, betegség) a szabad gyökök száma megnő és a szervezet nem képes elegendő antioxidánst termelni. Az idős, beteg szervezetben az antioxidánsok hatása és mennyisége is csökken.
Markánsan antioxidáns hatású, védi a sejtek genetikai anyagát a káros hatások ellen. A férfiaknál a prosztatára és az impotenciára lehet jó hatású, míg a nőknél a változókor kellemetlen tüneteit enyhítheti. Agyér-elmeszesedésben szenvedők emlékezetét javíthatja. Gyulladásgátló hatású, erősíti a szervezetet a stressz ellen. Az öregedési folyamatokat lassítja.
Hatékony kozmetikai szer: a bőr simaságát, rugalmasságát biztosítja, megelőzi korai öregedését, képes a kollagén szöveteket regenerálni, növekedésüket stimulálni, a petyhüdt bőr állapotát javítani. A bőrbe könnyen és gyorsan felszívódik, különösen alkalmas száraz, érett bőr ápolására. Az olaj fellelhető fürdő-, szauna-, és masszázsolajok öregedés és narancsbőr gátló adalékaként is. Tapasztalatok alapján, baktericidként sokféle gyulladást (fekélyt) csökkentő hatású bőr- és hajregeneráló hatású. A felhasználható szőlőmagolaj mennyisége kozmetikai termékekben nincs korlátozva, így akár hatóanyagként, vagy vivőanyagként kényelmesen használható. Az aromaterápiás masszázsok során használatos illóolajok hígításához szintén előnyösen alkalmazzák gyors felszívódó képessége és közömbös illatanyagai miatt. Számos előnyös élettani tulajdonságának köszönhetően valamennyi növényi olajfélénél értékesebbnek tartják.
Az olaj fontosabb fizikai tulajdonságai:
- Fajsúly (20 °C): 0,919–0,936
- Törésmutató (20 °C): 1,4713–1,4759
- Dermedési pont: –10–/–24 °C
- Elszappanosítási szám: 181–206
- Jódszám: 121–157
- El nem szappanosítható rész: 0,3–1,6%.
Grapoila Hidegen sajtolt szőlőmagolaj Terméktulajdonságok
Csomagolási egység: | 6 |
Csomagolási mértékegység: | darab/karton |
Összetevők: | 100% szőlőmagolaj |
Méret: | 285x65 mm |
Grapoila Hidegen sajtolt szőlőmagolaj Kulcsszó
grapoil,hidegen sajtolt olaj,szőlőmagolaj,hidegen sajtolt szőlőmagolaj
Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.