Naturmind Fekete Szezámmag 250 g

Naturmind Fekete Szezámmag 250 g

Raktáron

A fekete szezámmag nagyon hasonlít a fehér szezámmaghoz. Amiben különbözik, hogy nem hántolt, még több kalciumot tartalmaz, olajtartalma és fehérjetartalma is jóval magasabb a fehértől. Aromája ízletesebb és erőteljesebb, amit pirítással tovább fokozhatunk.

1 094 Ft
egységár: 4,37 Ft / g
Kosárba
EAN kód:5999559313363
Márka:Naturmind
Kiszerelés:250 g
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Naturmind Fekete Szezámmag 250 g Részletes leírás

A szezámmag Indiából származó növény, de már évezredekkel ezelőtt elterjedt és meghonosodott egész Ázsiában és a Mediterráneumban. Az egyiptomi hieroglifákban is említést tesznek róla és a római hadsereg tagjai mézzel összekevert szezámmagot fogyasztottak, hogy megőrizzék erejüket.

A fekete szezámmagnak jelentős a zsírtartalma, amelynek összetétele kedvező. Főleg egyszeresen és többszörösen telítettlen zsírsavakat tartalmaz. Rosttartalma is jelentős. Ezek a tápanyagok együttesen hozzájárulhatnak a szív- és érrendszer, az emésztés és a bőr épségéhez, szépségéhez. Számos ásványi anyagban, vitaminban, antioxidánsban is bővelkedik a szezámmag, amelyek például a csontritkulás megelőzésében játszhatnak szerepet.

Felhasználási javaslat:

A fekete szezámmag intenzívebb íze mellett kiváló dekorációs elem is, a fehér szezámmaggal együtt használva pedig izgalmas szezámmag színkavalkádokat lehet vele alkotni.
Használhatjuk darálva, egészben, nyersen, pirítva, önmagában vagy keverve. Szórhatjuk mindenféle pékáruk és sütemények tetejére, és bele a tésztájába is, tehetjük salátába, joghurtba, kefirbe, müzlibe is.
Reform konyhában használhatjuk lisztmentes kenyerekbe és süteményekbe, panírokba, készíthetünk belőle krémet, vajat és tejet is.
A nemzetközi konyhában is nagyon kedvelt alapanyag, világszerte használják, de a leggyakrabban a közel-keleti és az ázsiai konyhában fordul elő. Érdekesség, hogy amíg Európában és Amerikában többnyire sokadik összetevőnek használják a konyhában, addig Ázsiában és Afrikában kifejezetten fontos alapanyagot képez az ételeknél, sőt az ételek ízesítésre is használják (pl: szezámsó, szezámpaszta, szezámolaj, stb), leginkább szószokat, curryket, fűszer keverékeket ízesítenek vele. Sokféle szezámkrém, a humusz és a halva  egyik alapanyaga is a szezámmag.
Pirítva még ízletesebb lesz!



Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.