Ataisz burgonyapehely 250 g
Természetes alapanyag, készítése során a burgonyából szárítással kivonják a nedvességet, így jön létre a finom, lemezes-szemcsés vagy lisztesebb állagú pehely. Sokoldalúan felhasználható, készíthetünk belőle burgonyapürét, tésztafélékhez, pékáruhoz adva lazító hatású adalék, levesek, főzelékek sűrítésére is kiváló.
EAN kód: | 5999881861242 |
Márka: | Ataisz |
Kiszerelés: | 250 g |
Ataisz burgonyapehely 250 g Részletes leírás
Burgonyapüré készítése: Fél liter meleg,sós vízhez 250 g burgonyapehelyhet adjunk hozzá , ízlés szerint tehetünk hozzá vajat vagy margarint, majd keverjünk hozzá fél liter hideg tejet.
Pogácsához, kroketthez, gombóchoz: Ha olyan ételt szeretnénk készíteni, amelyhez natúr főtt, áttört burgonya szükséges, nyugodtan nyúlhatunk a pehelyhez. Tehát nem csupán a feljebb már említett püréhez használhatjuk, hanem krokett, krumplis pogácsa vagy krumpligombóc tésztája is készülhet belőle.
Sűrítésre: Az egyik legjobb gluténmentes opció burgonyapelyhet (vagy burgonyakeményítőt) használni sűrítéshez. Levesekhez, főzelékekhez egyaránt tehetjük. A főzés vége felé egyszerűen adjunk 1-2 evőkanálnyit a sűrítendő ételhez, keverjük el, majd főzzük még pár percig. Ezalatt a pehely feloldódik és megduzzad, az eredmény pedig csomómentes lesz.
Lazítani: Kelt házi kenyerek és péksütemények szerkezetének lazítására tökéletes alapanyag. 50 dkg liszthez adjunk 2-4 púpozott evőkanál burgonyapelyhet, egyszerűen dagasszuk meg a többi hozzávalóval együtt, majd hagyjuk a tésztát a szokásos módon megkelni. Sós és édes kenyerekhez, süteményekhez egyaránt adhatjuk.
Allergén információ: A termék szezámmagot, búzát, glutént és olajos magvakat is felhasználó üzemben készült.
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energiatartalom: 1613 KJ/ 384 kcal
Zsír: 0,0 g,
-amelyből telített zsírsavak: 0,0 g
Szénhidrát: 82,0 g,
-amelyből cukrok: 1,20 g,
Fehérje: 12,0 g,
Só: 0,90 g