Éléskamra foszlós fehér kenyér lisztkeverék 185 g

Éléskamra foszlós fehér kenyér lisztkeverék 185 g

Raktáron

Lágy bélzetű, kívül ropogós kenyér, tápláló rostokkal. Mérsékelt magliszt tartalmú, naturális ízű kenyér készíthető belőle, mely napokig puha és friss marad. Első kenyérliszt keverékünk, amely azóta is az egyik legnépszerűbb termékünk.

974 Ft
egységár: 5,27 Ft / g
Kosárba
EAN kód:5999887064005
Márka:Paleolit Éléskamra
Kiszerelés:185 g
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Éléskamra foszlós fehér kenyér lisztkeverék 185 g Részletes leírás

A lisztkeverék kb. 350-400 grammos kenyér elkészítéséhez elegendő. Egymáshoz leginkább illeszkedő paleo lisztfajtákból, melyek állagra és ízre kiegészítik egymást, ez által egy semlegesebb ízvilágú, belül puha, kívül ropogósra süthető fehér kenyeret készíthetünk belőle. Otthon fellelhető alapanyagok hozzáadása szükséges csupán.

Diétázók is fogyaszthatják, ha kenyérfogyasztásra vágynak, magas rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. Ez lassítja a szénhidrátok felszívódását, így élettanilag is kedvező hatása lehet szervezetünkre.

Készíthető belőle hidegszendvics, melegszendvics, toast szendvics, fogyasztható készételek, saláták mellé egyaránt. Szeletelve vagy egészben is fagyasztható. Hűtőben 4-5 napig eltartható.

A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk.

Elkészítési javaslat: 3 db M-es tojáshoz keverj 1 dl vizet és 1 ek. olvadt zsiradékot. Add hozzá a kenyérlisztet és keverd egyenletesre egy kanállal vagy robotgéppel, majd pihentesd 10 percig, míg besűrűsödik. Öntsd szilikonos vagy papíros formába, majd süsd 200 fokon 10 percig, majd további 35 percig 180 fokon. Ha a formából kivéve még 5 percig sütöd, kívül ropogós lesz.

A sütőforma ajánlott mérete: 22*8 cm.
Tipp: ha kicsit sűrűbb kenyeret szeretnél, akkor a recept szerinti 1 dl vízmennyiséget felezd meg. Akkor még ropogósabb lesz a külseje.

Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, bambuszrost liszt, lenmagpehely, útifűmaghéj liszt, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), himalaya só.

Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
Energia kj /kcal: 1203,5/291
Zsír: 6,6 g amelyből telített zsírsavak 4,2 g
Szénhidrát: 47,9 g amelyből cukrok 0,3 g
Fehérje: 9,7 g
Só: 1,8 g
Rost: 19,5 g


Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.