Schar Gluténmentes Mix C lisztkeverék
Raktáron
Gluténmentes lisztkeverék kekszek és édességek készítéséhez. A speciálisan édességek készítéséhez kifejlesztett lisztkeverék tökéletes alap muffinok, kekszek, torták sütéséhez. Gluténmentes, búzakeményítőmentes, laktózmentes, tejmentes, szójamentes, tojásmentes, tartósítószerektől mentes.
2 464 Ft
egységár: 2,46 Ft / g
EAN kód: | 8008698004852 |
Márka: | Piszke |
Kiszerelés: | 1000 g |
Schar Gluténmentes Mix C lisztkeverék Részletes leírás
Gluténmentes lisztkeverék kekszek és édességek készítéséhez.
A speciálisan édességek készítéséhez kifejlesztett lisztkeverék tökéletes alap muffinok, kekszek, torták sütéséhez.
Gluténmentes, búzakeményítőmentes, laktózmentes, tejmentes, szójamentes,tojásmentes, tartósítószerektől mentes.
Ez az egyszerű lisztkeverék sokoldalúan felhasználható.
Egyaránt kiválóan alkalmas saját készítésű száraztészta és galuska elkészítéséhez, mártások, krémek és pudingok sűrítéséhez, valamint hús, hal és zöldségek panírozásához.
A Schar Mix C-vel további finomságokat, omlós süteményt és piskótát is varázsolhat az asztalra.
Engedje szabadjára fantáziáját!
Receptek:
Schar gluténmentes palacsinta
Hozzávalók :
11 dkg Schar Mix C,
2 tojás,
2 evőkanál olvasztott vaj,
2,5 dl tej,
1 csipet só,
1 evőkanál olaj,
6 szelet sonka,
6 szelet sajt
Elkészítés :
Az olvasztott vajat és a tojásokat keverje el a Schar Mix C liszttel és a sóval.
Lassan adagolja hozzá a tejet, közben habverővel keverje a masz-szát
csomómentesre.
Egy serpenyőben forrósítson olajat, öntsön bele 3-4 evőkanállal a folyékony tésztából, és hagyja szétterülni.
Csökkentse a hőfokot, majd süsse tovább addig, míg a tészta meg nem
szilárdul.
Sütés közben fordítsa meg a palacsintát, hogy mindkét oldala megsüljön.
Tálaláshoz tegyen a palacsintára egy-egy szelet sonkát és sajtot, majd tekerje fel.
Schar gluténmentes sajtos galuska
Hozzávalók :
35 dkg Schar Mix C,
4-4,5 dl tej,
3 tojás,
1 csapott teáskanál só,
30 dkg reszelt sajt,
egy fél vöröshagyma,
diónyi vaj,
tetszés szerint metélőhagyma a díszítéshez
Elkészítés :
Verje fel a tojásokat, apránként öntse hozzá a tejet, majd keverje bele a Schar Mix C lisztet és a sót, végül az egészet jól dolgozza össze.
Az így kapott tésztát hagyja állni 10 percig. Forraljon egy fazékban sós vizet, majd galuskaszaggató segítségével szaggassa a tésztát a forrásban lévő vízbe.
Ha a galuskák felemelkednek a víz felszínére, szűrje le, és hagyja egy kicsit hűlni.
Felváltva rétegelje a galuskát és a reszelt sajtot egy enyhén kizsírozott sütőformába, és tartsa addig a sütőben, amíg a sajt meg nem olvad. Eközben egy serpenyőben vajon pirítsa aranybarnára a vékony szeletekre vágott vöröshagymát.
Tálaláshoz szórja meg a galuskát a hagymakarikákkal és egy kevés apróra vágott metélőhagymával.
Schar gluténmentes Quiche (Francia sós torta)
Hozzávalók:
25 dkg Schar Mix C
12,5 dkg hideg vaj,
7,5 dl hideg víz,
1 csipet só
A töltelékhez:
20 dkg szalonna
vagy főtt sonka,
1 dl tej,
1 dl folyékony tejszín,
1 tojás,
ízlés szerint só és bors
Elkészítés :
A Schar Mix C lisztet és a sót szitálja bele egy tálba, adja hozzá a kis darabokra
vágott vajat, majd az egészet gyors mozdulatokkal dolgozza össze,
míg a liszt és a vaj finom morzsás nem lesz.
Hintse meg a tésztát egy kevés vízzel, majd kézzel jól gyúrja át. Adjon hozzá annyi vizet, hogy a tészta szép sima és tömör legyen. Formálja a tésztát cipóvá, takarja le egy ruhával, és pihentesse 20-30 percig hűvös helyen.
Egy kevés vajon pirítson meg kockára vágott szalonnát vagy sonkát, majd hagyja kihűlni.
Egy másik tálban keverje habosra a tejet, tejszínt, a tojást, a sót és a borsot. Nyújtsa ki a tésztát, béleljen ki vele egy zsírozott, lisztezett sütőformát, és ujjával nyomkodjon neki magas peremet.
A kockára vágott szalonnát vagy sonkát oszsza el a tésztán, és öntse rá a tejjel habosra kevert tojást.
Előmelegített sütőben süsse 180°C-on 30-40 percig.
Schar gluténmentes omlós tészta
Hozzávalók:
25 dkg Schar Mix C,
12,5 dkg cukor,
12,5 dkg hideg vaj,
egy fél citrom reszelt héja,
2 tojás,
1 teáskanál sütőpor
Elkészítés :
Öntse a Schar Mix C lisztet a gyúródeszkára, a közepébe formáljon egy kis mé-
lyedést, majd tegye bele a cukrot, a tojásokat, a vajat, a reszelt citromhéjat és a sütőport.
Gyors mozdulatokkal gyúrja össze a hozzávalókat, míg egy egynemű, szilárd állagú tésztamasszát kap.
Pihentesse a tésztát hűvös helyen kb. 1 órán keresztül, és csak ezt
követően dolgozzon vele tovább.
Az omlós tészta kiválóan alkalmas rácsos süteményekhez, gyümölcstortákhoz és kekszekhez.
Schar Gluténmentes linzertorta
Hozzávalók:
40 dkg Schar Mix C,
30 dkg vaj,
20 dkg cukor,
3 tojás,
25 dkg aprított mandula,
1 zacskó sütőpor (10 g),
1 zacskó vaníliáscukor (10 g),
1 teáskanál őrölt fahéj,
1 késhegynyi zitromhéj,
1 evőkanál rum, 1 csipet só,
25 dkg áfonyalekvár,
1 tojás a tészta megkenéséhez.
Elkészítés
Keverje habosra a puha vajat a cukorral, sóval, a citrom héjával és a vaníliáscukorral, egyenként adja hozzá a tojásokat, és az egészet jó alaposan verje fel.
Végül keverje bele a többi hozzávalót is, majd egy fél órát hagyja állni. A tésztamassza 2/3 részét töltse bele egy jól kivajazott sütőformába, és vastagon kenje meg lekvárral.
A maradék tésztát töltse habzsákba, és rácsos formában ossza el a lekvár tetején.
Kenje meg a tetejét tojással, majd előmelegített sütőben süsse 160°C-on kb. 40 percig.
Schar gluténmentes burgonya gnocchy
Hozzávalók:
10 dkg Schar Mix C,
30 dkg lisztes burgonya,
1 tojás,
1 csipet só
Elkészítés :
Főzze meg a burgonyát, majd még forrón nyomja át a burgonyanyomón.
Adja hozzá a Schar Mix C lisztkeveréket (annak megfelelő mennyiséget, hogy mennyi nedvességet vesz fel a burgonya), a tojást és a sót,
majd az egészet dolgozza össze egynemű masszává.
A tésztát formálja rúd alakúvá, majd vágjon le belőle kb. 2 cm-es darabokat.
A kis gombócokat lássa el a gnocchira jellemző barázdákkal egy villa vagy reszelő segítségével, majd főzze ki őket bőséges mennyiségű sós
vízben.
Csak kevés gombócot tegyen a vízbe egyszerre, hogy ne ragadjanak egymáshoz.
Ha felemelkedtek a víz felszínére, szűrőkanál segítségével emelje ki a gnocchikat. Tálalja ízlés szerinti mártással.
A speciálisan édességek készítéséhez kifejlesztett lisztkeverék tökéletes alap muffinok, kekszek, torták sütéséhez.
Gluténmentes, búzakeményítőmentes, laktózmentes, tejmentes, szójamentes,tojásmentes, tartósítószerektől mentes.
Ez az egyszerű lisztkeverék sokoldalúan felhasználható.
Egyaránt kiválóan alkalmas saját készítésű száraztészta és galuska elkészítéséhez, mártások, krémek és pudingok sűrítéséhez, valamint hús, hal és zöldségek panírozásához.
A Schar Mix C-vel további finomságokat, omlós süteményt és piskótát is varázsolhat az asztalra.
Engedje szabadjára fantáziáját!
Receptek:
Schar gluténmentes palacsinta
Hozzávalók :
11 dkg Schar Mix C,
2 tojás,
2 evőkanál olvasztott vaj,
2,5 dl tej,
1 csipet só,
1 evőkanál olaj,
6 szelet sonka,
6 szelet sajt
Elkészítés :
Az olvasztott vajat és a tojásokat keverje el a Schar Mix C liszttel és a sóval.
Lassan adagolja hozzá a tejet, közben habverővel keverje a masz-szát
csomómentesre.
Egy serpenyőben forrósítson olajat, öntsön bele 3-4 evőkanállal a folyékony tésztából, és hagyja szétterülni.
Csökkentse a hőfokot, majd süsse tovább addig, míg a tészta meg nem
szilárdul.
Sütés közben fordítsa meg a palacsintát, hogy mindkét oldala megsüljön.
Tálaláshoz tegyen a palacsintára egy-egy szelet sonkát és sajtot, majd tekerje fel.
Schar gluténmentes sajtos galuska
Hozzávalók :
35 dkg Schar Mix C,
4-4,5 dl tej,
3 tojás,
1 csapott teáskanál só,
30 dkg reszelt sajt,
egy fél vöröshagyma,
diónyi vaj,
tetszés szerint metélőhagyma a díszítéshez
Elkészítés :
Verje fel a tojásokat, apránként öntse hozzá a tejet, majd keverje bele a Schar Mix C lisztet és a sót, végül az egészet jól dolgozza össze.
Az így kapott tésztát hagyja állni 10 percig. Forraljon egy fazékban sós vizet, majd galuskaszaggató segítségével szaggassa a tésztát a forrásban lévő vízbe.
Ha a galuskák felemelkednek a víz felszínére, szűrje le, és hagyja egy kicsit hűlni.
Felváltva rétegelje a galuskát és a reszelt sajtot egy enyhén kizsírozott sütőformába, és tartsa addig a sütőben, amíg a sajt meg nem olvad. Eközben egy serpenyőben vajon pirítsa aranybarnára a vékony szeletekre vágott vöröshagymát.
Tálaláshoz szórja meg a galuskát a hagymakarikákkal és egy kevés apróra vágott metélőhagymával.
Schar gluténmentes Quiche (Francia sós torta)
Hozzávalók:
25 dkg Schar Mix C
12,5 dkg hideg vaj,
7,5 dl hideg víz,
1 csipet só
A töltelékhez:
20 dkg szalonna
vagy főtt sonka,
1 dl tej,
1 dl folyékony tejszín,
1 tojás,
ízlés szerint só és bors
Elkészítés :
A Schar Mix C lisztet és a sót szitálja bele egy tálba, adja hozzá a kis darabokra
vágott vajat, majd az egészet gyors mozdulatokkal dolgozza össze,
míg a liszt és a vaj finom morzsás nem lesz.
Hintse meg a tésztát egy kevés vízzel, majd kézzel jól gyúrja át. Adjon hozzá annyi vizet, hogy a tészta szép sima és tömör legyen. Formálja a tésztát cipóvá, takarja le egy ruhával, és pihentesse 20-30 percig hűvös helyen.
Egy kevés vajon pirítson meg kockára vágott szalonnát vagy sonkát, majd hagyja kihűlni.
Egy másik tálban keverje habosra a tejet, tejszínt, a tojást, a sót és a borsot. Nyújtsa ki a tésztát, béleljen ki vele egy zsírozott, lisztezett sütőformát, és ujjával nyomkodjon neki magas peremet.
A kockára vágott szalonnát vagy sonkát oszsza el a tésztán, és öntse rá a tejjel habosra kevert tojást.
Előmelegített sütőben süsse 180°C-on 30-40 percig.
Schar gluténmentes omlós tészta
Hozzávalók:
25 dkg Schar Mix C,
12,5 dkg cukor,
12,5 dkg hideg vaj,
egy fél citrom reszelt héja,
2 tojás,
1 teáskanál sütőpor
Elkészítés :
Öntse a Schar Mix C lisztet a gyúródeszkára, a közepébe formáljon egy kis mé-
lyedést, majd tegye bele a cukrot, a tojásokat, a vajat, a reszelt citromhéjat és a sütőport.
Gyors mozdulatokkal gyúrja össze a hozzávalókat, míg egy egynemű, szilárd állagú tésztamasszát kap.
Pihentesse a tésztát hűvös helyen kb. 1 órán keresztül, és csak ezt
követően dolgozzon vele tovább.
Az omlós tészta kiválóan alkalmas rácsos süteményekhez, gyümölcstortákhoz és kekszekhez.
Schar Gluténmentes linzertorta
Hozzávalók:
40 dkg Schar Mix C,
30 dkg vaj,
20 dkg cukor,
3 tojás,
25 dkg aprított mandula,
1 zacskó sütőpor (10 g),
1 zacskó vaníliáscukor (10 g),
1 teáskanál őrölt fahéj,
1 késhegynyi zitromhéj,
1 evőkanál rum, 1 csipet só,
25 dkg áfonyalekvár,
1 tojás a tészta megkenéséhez.
Elkészítés
Keverje habosra a puha vajat a cukorral, sóval, a citrom héjával és a vaníliáscukorral, egyenként adja hozzá a tojásokat, és az egészet jó alaposan verje fel.
Végül keverje bele a többi hozzávalót is, majd egy fél órát hagyja állni. A tésztamassza 2/3 részét töltse bele egy jól kivajazott sütőformába, és vastagon kenje meg lekvárral.
A maradék tésztát töltse habzsákba, és rácsos formában ossza el a lekvár tetején.
Kenje meg a tetejét tojással, majd előmelegített sütőben süsse 160°C-on kb. 40 percig.
Schar gluténmentes burgonya gnocchy
Hozzávalók:
10 dkg Schar Mix C,
30 dkg lisztes burgonya,
1 tojás,
1 csipet só
Elkészítés :
Főzze meg a burgonyát, majd még forrón nyomja át a burgonyanyomón.
Adja hozzá a Schar Mix C lisztkeveréket (annak megfelelő mennyiséget, hogy mennyi nedvességet vesz fel a burgonya), a tojást és a sót,
majd az egészet dolgozza össze egynemű masszává.
A tésztát formálja rúd alakúvá, majd vágjon le belőle kb. 2 cm-es darabokat.
A kis gombócokat lássa el a gnocchira jellemző barázdákkal egy villa vagy reszelő segítségével, majd főzze ki őket bőséges mennyiségű sós
vízben.
Csak kevés gombócot tegyen a vízbe egyszerre, hogy ne ragadjanak egymáshoz.
Ha felemelkedtek a víz felszínére, szűrőkanál segítségével emelje ki a gnocchikat. Tálalja ízlés szerinti mártással.
Schar Gluténmentes Mix C lisztkeverék Összetevők
Kukoricakeményítő, kukoricaliszt, sűrítőanyag: szentjánoskenyérmag-liszt.
Schar Gluténmentes Mix C lisztkeverék Tudnivalók
Energia és tápérték 100g termékben:
Energia tartalom (KJ/kcal): 1482/349
Fehérje (g): 1.6
Szénhidrát (g): 83.8
Zsír (g): 0.8
Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.
Vásárlói vélemények
Vásárlók átlagos értékelése:
Anonim Felhasználó2015. 07. 18.
Túrós pogácsa készült belőle és nagyon finom lett.