Ratna Basmati Rizs Prémium 1000 g

Ratna Basmati Rizs Prémium 1000 g

Raktáron

Mahan Ratta a legmagasabb minőségű  basmati rizs.  Mind az íze, mind az illata mennyei.  A jázminrizsek felett álló, legfinomabb fajta.  Tökéletes alternatíva azoknak akik a puha, pergős fehér fajtát szeretik könnyebb változatban.

1 972 Ft
egységár: 1,97 Ft / g
Kosárba
EAN kód:8030467000277
Márka:Ratna
Kiszerelés:1000 g
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Ratna Basmati Rizs Prémium 1000 g Részletes leírás

Nagyon fontos B-vitaminokokat tartalmaz mint például a tiamin és a niacin. Tiamin részt vesz  a szénhidrát- és aminosav-anyagcserében. Segít a szív, az izmok és az idegrendszer normális működésének fenntartásában. A niacin egy másik B-vitamin, amely szükséges az idegrendszer és az emésztőrendszer normális működéséhez, valamint a  növekedés és az egészséges bőr fenntartásához.

Eredetileg a Himaláya lábainál, Nepál környékén kezdték el termeszteni. Manapság legnagyobb mennyiségben a Punjab régió teraszos földjeiről kerül Európába, így hazánkba is.

Szemei fehérek, tökéletesek, és arányosan hosszúkásak. Fontos tény, hogy a rizsek között ennek a legalacsonyabb a glikémiás indexe (58).
Ez azt jelenti, hogy a szénhidráttartalma minden más változatnál lassabban szívódik fel a véráramba. Nem diétás termék, de kevésbé terheli meg  a szervezetet, mint egy normál "A", vagy "B" rizs fogyasztása. Rost tartalma pedig segít csökkenteni a koleszterin- és a vércukorszintet, illetve elősegítik a normál emésztést. 

Basmati főzési tipp: Főzés előtt alaposan érdemes  átmosni, akár kétszer-háromszor, de a hagyományos indiai konyhában 30 percig is áztatják. Áztatással nagy mértékben növelhetjük tápanyagértékét, amelyet a tradicionális konyhák gyakran alkalmaznak. Igaz, hogy az áztatás időigényes és előkészületet követel, de ezzel a módszerrel igazi pörgős rizs készíthető, a végeredmény kárpótol a fáradozásért. 10-12 perc főzés után hagyjuk kicsit állni.

Tápérték tartalom 100g termékben:
Energia: 1501 kJ/354 kcal
Zsír: 1,2 g
ebből telített: 0,4 g
Szénhidrát: 77 g
ebből cukor:


Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.