Ratna Basmati Rizs Prémium 1000 g
Mahan Ratta a legmagasabb minőségű basmati rizs. Mind az íze, mind az illata mennyei. A jázminrizsek felett álló, legfinomabb fajta. Tökéletes alternatíva azoknak akik a puha, pergős fehér fajtát szeretik könnyebb változatban.
EAN kód: | 8030467000277 |
Márka: | Ratna |
Kiszerelés: | 1000 g |
Ratna Basmati Rizs Prémium 1000 g Részletes leírás
Nagyon fontos B-vitaminokokat tartalmaz mint például a tiamin és a niacin. Tiamin részt vesz a szénhidrát- és aminosav-anyagcserében. Segít a szív, az izmok és az idegrendszer normális működésének fenntartásában. A niacin egy másik B-vitamin, amely szükséges az idegrendszer és az emésztőrendszer normális működéséhez, valamint a növekedés és az egészséges bőr fenntartásához.
Eredetileg a Himaláya lábainál, Nepál környékén kezdték el termeszteni. Manapság legnagyobb mennyiségben a Punjab régió teraszos földjeiről kerül Európába, így hazánkba is.
Szemei fehérek, tökéletesek, és arányosan hosszúkásak. Fontos tény, hogy a rizsek között ennek a legalacsonyabb a glikémiás indexe (58).
Ez azt jelenti, hogy a szénhidráttartalma minden más változatnál lassabban szívódik fel a véráramba. Nem diétás termék, de kevésbé terheli meg a szervezetet, mint egy normál "A", vagy "B" rizs fogyasztása. Rost tartalma pedig segít csökkenteni a koleszterin- és a vércukorszintet, illetve elősegítik a normál emésztést.
Basmati főzési tipp: Főzés előtt alaposan érdemes átmosni, akár kétszer-háromszor, de a hagyományos indiai konyhában 30 percig is áztatják. Áztatással nagy mértékben növelhetjük tápanyagértékét, amelyet a tradicionális konyhák gyakran alkalmaznak. Igaz, hogy az áztatás időigényes és előkészületet követel, de ezzel a módszerrel igazi pörgős rizs készíthető, a végeredmény kárpótol a fáradozásért. 10-12 perc főzés után hagyjuk kicsit állni.
Tápérték tartalom 100g termékben:
Energia: 1501 kJ/354 kcal
Zsír: 1,2 g
ebből telített: 0,4 g
Szénhidrát: 77 g
ebből cukor: