Ferrocomp forte tabletta 10 mg

Ferrocomp forte tabletta 10 mg

Nincs raktáron

A FERROCOMP forte tabletta a szervezet vashiányos állapotainak kezelésére alkalmas gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. Hatását szakirodalmi adatok igazolják. .

Kosárba
EAN kód:5997360113011
Márka:Ferrocomp
Kiszerelés:20 db
Értesítés
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Ferrocomp forte tabletta 10 mg Részletes leírás

Ferrocomp forte tabletta 10 mg

Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen a betegtájékoztatót.

E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása.

Mikor ajánlott a FERROCOMP forte alkalmazása?
Ha Önnek különböző okokból - pl. a nem megfelelő mennyiségű vagy minőségű táplálkozás, fokozott vasvesztés (műtéti vagy szülés okozta vérvesztés), megnövekedett vasszükséglet (fokozott fizikai vagy szellemi terhelés, terhesség, szoptatás), csökkent felszívódás stb. következtében - vashiányos állapot alakul ki a szervezetében.

Mikor nem szabad a FERROCOMP forte tablettát alkalmazni?
Vasfelhasználási zavarral járó betegségek (sideroblastos anémiák) és fokozott vasraktározással járó állapotok (hemolízis, hemokromatozisok) esetében alkalmazása ellenjavallt.

Mit kell tudnia az alkalmazás megkezdése előtt?
Tudnia kell, hogy orvosolandó problémái milyen eredetűek. Amennyiben bizonytalan a tünetek okában, úgy forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Alkalmazhatják-e a készítményt gyermekek is?
3 éves kortól igen. Ennél kisebb gyermekek esetén forduljon háziorvosához vagy szakorvoshoz a készítmény alkalmazásával kapcsolatban.

Mit kell megfontolni terhesség és szoptatás ideje alatt?
Az eddigi tapasztalatok szerint, a terhesség és szoptatás alatt gyakran fellépő vashiány kezelésére kúraszerűen szedhető a Ferrocomp forte.

Szedhető-e együtt más gyógyszerekkel?
Savlekötő gyógyszerek (antacidumok) mellett szedhető. Penicillinek és tetracikliklinek felszívódását gátolhatja.

Hogyan és mikor kell a FERROCOMP forte-t alkalmazni?
Felnőtteknek és 12 éves kortól gyermekeknek napi 2 x 1 - 2 tabletta, súlyosabb vashiányos állapotban 3 x 1 - 2 tabletta, gyermekeknek 3 -12 éves korig napi 1/2 - 1 tabletta.
A tablettát étkezés közben vagy után egyben, szétrágás nélkül kell bevenni.

Enyhébb - diéta, vegetáriánus étrend vagy nőknél a rendszeres havi vérvesztés, fokozott szellemi, fizikai igénybevétel okozta - vashiány esetén általában 10 napig napi 2 x 1 tabletta, majd 20 napig napi egy tabletta szedése elegendő.

A kúra, az előzőekben ismertetett okok további fennállása esetén 3-6 havonta megismételhető. Súlyosabb vashiány esetén 2-3 hétig napi 3 x 1-2 tabletta, majd 4-8 hétig 2 x 1 tabletta szedése javasolt. Ezt követően ellenőriztetni kell a szervezet vasraktárainak állapotát és ha szükséges, napi 1 vagy 2 tabletta szedésével folytatni a kezelést a vasraktárak feltöltéséig (3-6 hónap).
Terhesség esetén a második trimesztertől kezdve napi 2 x 1 FERROCOMP forte szedése ajánlott.

Milyen nem kívánt hatásokat válthat ki a készítmény?
Az eddigi tapasztalatok szerint mellékhatásra vagy allergizáló hatásra utaló jelek nem ismeretesek. Ritka esetben azonban elképzelhető valamely összetevővel szembeni egyéni túlérzékenység. Ebben az esetben forduljon orvosához..

Mire kell még ügyelni a készítmény alkalmazása során?
Gyermekek elől gondosan el kell zárni.

Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?
A vashiány kezelése gyakran hónapokig tart, mert a szervezet vasraktárai csak lassan telítődnek. A készítmény tartósan több hónapig szedhető. Célszerű azonban 1-2 havonta a vasraktárak állapotának ellenőrzése.


Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.