Herbys bio mandula magolaj hidegen sajtolt 30 ml

Herbys bio mandula magolaj hidegen sajtolt 30 ml

Raktáron

A legelőkelőbb- és a leggyakrabban használt növényi olajok egyike az édes mandula olaj. A herby’s mandula olajat belsőleg is fogyaszthatod! Kiemelkedően gazdag esszenciális (telítetlen) zsírsavakban, valamint E-vitaminban, ezért egészségessé- és különlegessé teszi az ételeidet.

1 612 Ft
egységár: 53,74 Ft / ml
Kosárba
EAN kód:5999566360084
Márka:Herbys
Kiszerelés:30 ml
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Herbys bio mandula magolaj hidegen sajtolt 30 ml Részletes leírás

A legelőkelőbb- és a leggyakrabban használt növényi olajok egyike az édes mandula olaj. A herby’s mandula olajat belsőleg is fogyaszthatod! Kiemelkedően gazdag esszenciális (telítetlen) zsírsavakban, valamint E-vitaminban, ezért egészségessé- és különlegessé teszi az ételeidet. A benne található telítetlen zsírsavaknak (linolsav és linolénsav) köszönhetően könnyen emészthető.
Értékes zsírsavösszetétele miatt a bőrápolásban is az egyik legkeresettebb- és a legsokoldalúbban használt olaj. Színe világossárga, íze lágy, mandulára emlékeztető.
Az édes mandula olajat a legkíméletesebb módon, hidegen sajtolással állítják elő, hogy a benne található értékes összetevőkből a legtöbbet őrizze meg.
A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben hivatalos növényi drogként szerepel az édes mandula olaj is (vagy natív mandulaolaj, az Amygdalae oleum virginale).
1) A bőrápolás lenyűgöző és sokoldalú olaja
Az édes mandula olaj összetételéből adódóan a bőrápolás egyik káprázatos eszköze, mely könnyen beszívódik a bőrbe és minden bőrtípusra használható. Páratlan hatóanyagaival táplálja, regenerálja és bársonyosan finom tapintásúvá varázsolja a bőrt.
1. Használhatod arckrémként (nappali és éjszakai krémként is) vagy testápoló helyettesítésére. Önálló arcpakolásnak, vagy arcpakolás összetevőjeként is kivételesen jót tesz a bőrödnek. A nyakadra és a dekoltázsodra is bátran kenheted.
2. Ha természetes és bőrbarát sminkeltávolító olajat keresel, akkor a legjobb választás az édes mandula olaj, mely lágyan, de hatásosan tisztít és ápol. Mindenki örömmel fogad egy számára figyelmes meglepetést, ezért sokat sminkelők részére az édes mandula olaj ajándéknak is nagyszerű.
3. Bőrradír természetes alapanyagaként is javasoljuk a használatát.
Tipp: 1 evőkanálnyi langyos, vagy már kihűlt kávézaccba (plusz 1 teáskanál mézbe, de ez el is maradhat) cseppents 10 csepp édes mandula olajat, majd kend be vele az arcbőröd. 1-2 percig lágy, körkörös mozdulatokkal masszírozd át az arcod. Ezután alaposan mosd le langyos vízzel és puha törlőkendővel töröld meg a bőröd.
Vigyázz, hogy a keverék ne kerüljön a szemedbe!
4. Az édes mandula olaj szelíd támogatást nyújt az érett, idősödő bőr számára is. Hozzájárulhat az apró ráncok csökkentéséhez, a ráncok korai kialakulásának elkerüléséhez és elősegíti a vízhiányos bőr hidratálását.
5. Az édes mandula olaj hatóanyagai lágyan nyugtatják és táplálják a bőrt, ezért kisebb fokú horzsolások, égések (és napégés) tüneteinek enyhítésére és a bőröd rugalmasságának visszaállítására is alkalmas. Napi 3-5-ször kend be a kérdéses bőrfelületet.
Égés/napégés esetén ne feledd, hogy mindig a hideg vízzel történő hűtés legyen az első lépés!
6. Ha nyaralni mész, vagy rendszeresen szaunázol, úszol, érdemes magaddal vinni egy üvegecske édes mandula olajat, hogy a napozástól, szaunázástól, vagy úszástól igénybe vett bőröd rögtön „kezelésbe” tudd venni.
7. Önálló masszázsolajként használva kellemesen frissíti és hidratálja a bőröd, de kombinált masszázsolaj összetevőjeként is bátran használhatod.
8. Ha a hidegtől, vagy a náthától érzékennyé vált a bőröd, kend be egy csöppnyi édes mandula olajjal, ettől gyorsabban regenerálódik az érintett terület.
9. Pár csepp édesmandula olaj kúraszerű használatától a száraz, érdes könyök, vagy sarok is puhább, rugalmasabb és kellemesebb tapintású lesz.
10. Más magolajokkal is keverheted (pl.: bio argán olaj, bio kendermag olaj, csipkebogyómag olaj, dióolaj, lenmagolaj, gránátalma magolaj), mely keverésekkel egyéb értékes hatóanyagokkal is gazdagodik a bőrápoló olajod.
11. Nőknek szőrtelenítés utáni bőrápolóként, férfiaknak pedig borotválkozás utáni arcápoló olajként is használható, az egyéni érzékenységnek megfelelően.
12. Kismamák növekvő pocakját a legideálisabb természetes olajokkal ápolni, melyhez az édes mandula olaj az egyik legjobb választás.
A használatánál a kismamák az egyéni érzékenységet mindig vegyék figyelembe!
2) Gyengéd körömápolás
Az édes mandula olaj a gyenge, berepedezett és igénybe vett körmök ápolására is kitűnő. Mivel hidratálja és regenerálja a bőrt is, ezért azt javasoljuk, hogy kend be vele a kézfejed, majd alaposan masszírozd be a körmeidet és azok környékét is. Az édes mandula olajtól finoman ápolt és kellemes tapintású lesz a kézfejed.
3) Ekcéma és pikkelysömör gondozása
A bőrre gyakorolt, kivételes regeneráló hatása miatt a hidegen sajtolt édes mandula olajjal történő, kúraszerű (legalább 6 hétig tartó) bőrápolással az ekcéma és a pikkelysömör tünetei is javulhatnak.
A még optimálisabb regeneráló hatás eléréséhez más magolajokkal is keverheted (pl.: bio argán olaj, bio kendermag olaj, csipkebogyómag olaj, gránátalma magolaj, dióolaj, lenmagolaj), mely keverésekkel egyéb értékes hatóanyagokkal is gazdagodik a bőrregeneráló olajod.
4) Hajápolás az egészséges és szép hajért
Az édes mandula olaj revitalizálja a fejbőrt, értékes zsírsavai pedig táplálják, hidratálják és regenerálják az igénybe vett száraz, töredezett hajszálakat.
1. Hajpakolás készítése: 2-3 evőkanálnyi édes mandula olajjal kend be- és masszírozd is át a fejbőröd. A hajszálaidon is simítsd végig a kezed. Majd várj pár órát (vagy amennyit tudsz) és mosd meg a hajad, ahogy szoktad.
2. A hő károsító hatásától hajszárítás előtt védheted a hajvégeidet pár csepp édes mandula olaj használatával. Hajszárítás után pedig pár csepp olajjal ápolhatod is a hajvégeidet.
Önmagában az édes mandula olaj is széppé varázsolja a hajad és megújítja a fejbőröd. Azonban a keverék olajok használatával megtöbbszörözheted a hajpakolásod tápanyag összetételét és a regeneráló hatását.
A minél eredményesebb hatás eléréséhez a hajpakolások kúraszerű használata javasolt, legalább 6 hétig.

Édes mandula olajjal az egészséges emésztésért és az erős immunrendszerért
Ma már köztudott a belek- és az agy működésének szoros kapcsolata. Ezért a legtöbb betegség esetén optimális immunerősítő stratégia, ha a beleidet megszabadítod- és tehermentesíted az évek során felgyűlt, felesleges salakanyagoktól. A tiszta bélrendszer felszabadítja, megtisztítja a gondolataidat és derűssé varázsolja a lelkedet is.
Az édes mandula olaj hozzájárulhat a belek megtisztításához és regenerálásához. Enyhítheti a székrekedés tüneteit is és „olajozottabbá” teheti a salakanyagok távozását.
A szervezetünk számára alapvető fontosságú, esszenciális zsírsavakban gazdag édes mandula olajat érdemes a napi szintű táplálkozási rutinodba beiktatni. Megelőzésként éppúgy hasznos, mint betegségek esetén a tünetek enyhítésére és az állapot javítására.
Belsőleg alkalmazva is rendkívül sokrétűen használható. Ha otthon szoktál reggelizni, akkor felkelés után egyél meg egy teáskanálnyi édes mandula olajat. Míg elkészíted a reggelid, el is telik az a 15-20 perc, mely betartásával a legideálisabb lesz a benne található értékes tápanyagok felszívódása, valamint a bélműködés beindítása. Teheted müzlibe, smoothie-ba, salátákra (és salátaöntettekbe), vagy ízlésed szerint bármilyen ételbe. A sütemények is különleges aromát kapnak pár csepp édes mandula olajtól. A legideálisabb, ha utólagosan ízesíted vele az ételeket, hőkezelés nélkül, így az értékes hatóanyagai megmaradnak.
Ha komolyabb problémára, az alapkezelés kiegészítéseként alkalmazod, akkor reggel és az esti lefekvés előtt is egyél meg egy-egy teáskanálnyi édes mandula olajat, lehetőleg üres gyomorra. A legoptimálisabb hatás eléréséhez a kúraszerű (legalább 6 hetes) fogyasztását javasoljuk.
Napi 1-2 teáskanál (1-2 X 2 ml) önmagában fogyasztva, valamint salátába, smoothie-ba, vagy egyéb készételekbe keverve. Az olaj fogyasztásánál vegyed figyelembe, hogy az eredeti, pozitív tulajdonságait hőkezelés nélkül tartja meg. A legoptimálisabb hatás eléréséhez célszerű a reggeli és az esti étkezés (vagy lefekvés) előtt 15-20 perccel fogyasztani.
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépd túl!
Gyerekektől elzárva tartandó! Tárolása fénytől védett, száraz, hűvös helyen és zárt kupakkal javasolt.

A termékünk nem helyettesíti a testre szabott, egészséges étrendet és a testre szabott mozgásformát. A termékünk nem alkalmas betegségek gyógyítására és az orvosi kezelés helyettesítésére. Betegség esetén a termékünk használatát kérjük, hogy beszéld meg a kezelőorvosoddal és/vagy a gyógyszerészeddel.
Ha a termékünkre-, vagy annak bármelyik összetevőjére, vagy egyéb említett termékre érzékeny, ill. allergiás vagy, kérjük, hogy kerüld a használatát!

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.