Collango drops d3&k komplex komplex 60 adag 20 ml

Collango drops d3&k komplex komplex 60 adag 20 ml

Raktáron

Collango Drops D3 & K komplex A Collango márka legújabb termékcsaládjának következő terméke a folyékony K1 (gyógyszerkönyvi minőség), természetes eredetű K2 (növényi fermentációval előállítva) vitamin és kiváló minőségű „napfény” üvegbe zárva, D3-vitamin formájában.

2 622 Ft
egységár: 131,12 Ft / ml
Kosárba
EAN kód:5999882071152
Márka:Collango
Kiszerelés:20 ml
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Collango drops d3&k komplex komplex 60 adag 20 ml Részletes leírás

Collango Drops D3 & K komplex

A Collango márka legújabb termékcsaládjának következő terméke a folyékony K1 (gyógyszerkönyvi minőség), természetes eredetű K2 (növényi fermentációval előállítva) vitamin és kiváló minőségű „napfény” üvegbe zárva, D3-vitamin formájában.
Csomagolás: nettó 20ml (~18g), 1 adag: 4.000NE D-vitamint tartalmaz és 1.000 µg K komplexet (900 µg K1- vitamin és 100 µg K2- vitamin) (1 adag = 12 csepp) 60 adag/kiszerelés.
A név kötelez, megszokhattátok, hogy a Collango egyet jelent:
• a minőségi alapanyaggal
• a magas hatóanyag tartalommal
• ismert és elismert + nyomonkövethető alapanyag gyártókkal
• egyszerű adagolással
• kiváló ár- érték aránnyal
Collango Drops D3&K komplex jellemzői:
• 4.000NE D-vitamint tartalmaz és 1.000 µg K komplexet (900 µg K1- vitamin és 100 µg K2- vitamin)/ adag
• 1 adag: 12 csepp
• 60 adag/kiszerelés
• MCT olajban feloldva (fenntartható gazdaságból származik- orángután barát)
Collango Drops D3&K komplex előnyei:
• Magas hatóanyag tartalom
• Gazdaságos kiszerelés
• Könnyen adagolható
A Collango Drops D3+K Komplex egy nagy dózisú vitamin készítmény. Kiváló minőségű DSM D3-vitamin (https://www.dsm.com/human-nutrition/en/products/vitamins/vitamin-d.html), alga eredetű D3-vitamin (vegan) (https://www.vitamind3v.com)keverékéből, gyógyszerkönyvi minőségű K1-vitaminból (https://www.dsm.com/human-nutrition/en/products/vitamins/vitamin-k.html) és teljesen természetes, biotranszformációval előállított vegan K2-vitaminból áll (https://www.vitamk7.com/) melyet vegyes tokoferolokkal (E-vitamin) stabilizáltunk. Mindez feloldva RSPO minősített MCT (közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei) olajban feloldva. Ez azért fontos, mert fenntartható gazdálkodásból származik és így közösen megőrizhetjük a vadon élő állatfajok élőhelyeit.
D3 - vitaminról általánosan (itt olvashat)
K-vitaminról általánosan
A K-vitamin egy nélkülözhetetlen zsírban oldódó vitamin, amely támogatja a véralvadást és hozzájárul az egészséges csontok megőrzéséhez. Egyre több a tudományos bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a K-vitamin különböző formái eltérő és jelentős hatással vannak a betegségek kockázatának csökkentésére. A K-vitaminnak két természetes előfordulási formája van: a K1-vitamin (filokinon), melyet növények szintetizálnak. A K2-vitamin különböző formái (menakinonok) főleg tejtermékekben fedezhetőek fel, és kisebb mértékben az állatok, emberek emésztőrendszerében található baktériumok is előállítják.
A kutatók az utóbbi pár évtizedben jöttek rá, hogy a K1- és K2-vitaminok nemcsak eltérő kémiai szerkezettel, de különböző funkcióval is rendelkeznek. Ezáltal sokan nincsenek is tisztában a K2-vitamin egészségre gyakorolt pozitív hatásairól. Így nagyon fontos megismerni a K2-vitaminban rejlő előnyöket és ezáltal a fogyasztásának fontosságát is.
A K2-vitamin funkciója és egészségre gyakorolt hatása
A K-vitamin mindkét típusára szüksége van az emberi szervezetnek a protrombin nevű fehérje előállításához. Ezen kulcsfontosságú fehérje játszik szerepet a véralvadásban, de a megfelelő csontanyagcseréhez és a szív működöséhez is hozzájárul. Míg a K1-vitamin elsősorban a véralvadásban betöltött funkciója alapján ismeretes, addig a K2-vitamin mindezek mellett egy változatosabb funkciókat betöltő szereppel bír az emberi szervezetben.
A csontok egészségének, épségének megőrzése nem egyszerű feladat az életkor előrehaladtával. Számos tényező befolyásolja a csontjaink egészségét pl.: D-vitamin, kalcium, magnézium, bélrendszer egészsége stb. Az aktuális tudomány álláspontja szerint ezen tényezőket bővíteni kell a K2-vitaminnal. Hogy miért? Mert ezen vitamin szükséges az oszteokalcin nevű fehérje működéséhez, melynek fontos szerepe van a csontok kialakulásában és megújulásában is. Amikor a K2-vitamin aktiválódik, az oszteokalcin kötődik a kalciumhoz melynek eredményeképpen a kalcium lerakodik a csontokba és a csont mineralizálódik, keményebbé, ellenállóbbá válik.
A K2-vitamin aktivál egy olyan fehérjét (MGP), amely megakadályozza a kalcium lerakódásának kialakulását az erek falában. Ezáltal, kisebb a kockázata a szívartériák meszesedésének, merevedésének, amely a különböző szívbetegségek okozója. Tehát a K2-vitamin visszatartja a kalciumot, és segít fenntartani az erek falának rugalmasságát, hogy a vér szabadon áramolhasson a szív artériáin, elősegítve ezzel a szív egészségi állapotát.
Milyen élelmiszerek fogyasztásával juthatunk K2-vitaminhoz?
K2-vitamin kiváló forrásai az állati eredetű élelmiszerek:
• hús (csirke, marha)
• tojássárgája
• magas zsírtartartalmú tejtermékek (pl.vaj, sajtok)
• csirkemáj
• felvágottak (sonka, szalámi)
Jelentős mennyiségű K2-vitamint tartalmaznak az erjesztett élelmiszerek is, mint például a savanyú káposzta, sajt. Az élelmiszerek legmagasabb K2-vitamin koncentrációja a japán eredetű natto tartalmazza, mely szójából erjesztéssel készül.
Milyen tünetek jelentkezhetnek K-vitamin hiány esetén?
A K-vitamin hiány felnőtteknél ritka, de sajnos nem kizárt. Azokat az embereket érintheti, akiknek a gyógyszerszedésük által gátolva van a K-vitamin anyagcsere a szervezetükben (pl. antibiotikumok). De előfordulhat különböző élelmiszer és tápanyagfelszívódási zavarban szenvedő betegeknél, valamint újszülötteknél, csecsemőknél is.
Leggyakoribb tünetei a K-vitamin hiánynak:
• Hosszabb véralvadási idő
• Vérzés
• Csontritkulás
Mennyi K- vitaminra van szükségünk?
Nincs hivatalos ajánlás a K2-vitamin bevitelére, mivel ezen tápanyaggal kapcsolatos kutatások száma folyamatosan növekszik. Azonban K-vitaminhoz juthatunk, mint már szó esett róla az elfogyasztott élelmiszerekből, étrend-kiegészítőkből, illetve a bélben élő baktériumok termelése által is. Így az összes K-vitamin javasolt bevitele nők esetében hozzávetőleg 90 mikrogramm/nap, míg a férfiaknál 120 mikrogramm/nap.
A K-vitamin EFSA által engedélyezett állításai:
A K-vitamin részt vesz a normál véralvadásban.
A K-vitamin részt vesz a normál csontozat fenntartásában.


Nettó mennyiség: 20ml (~18g)
60 adag (1adag 12 csepp)
Hatóanyagok Napi 1 adagban NRV
K-vitamin komplex 1000 µg 1333%
K1-vitamin 900 µg 1200%
K2-vitamin 100 µg 133%
D3-vitamin 4000NE-100 µg 2000%
NRV: Táplálkozási napi beviteli referencia érték felnőttek számára.
Adagolási javaslat: napi 12 csepp javasolt, közvetlenül szájba vagy ételhez keverve.
Összetevők: MCT olaj, fillokinon (K1 vitamin), menakinon (K2 vitamin-vitaMK7®), kolekalciferol (D3 vitamin), antioxidáns: alfa-Tokoferol.
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Véralvadást gátlót szedő egyén, konzultáljon orvosával a termék szedése előtt!
Száraz, hűvös helyen, kisgyermekek elől elzárva tartandó.

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.