Biorganik Bio Bulgur 500 g
A bulgur a török és a közel-keleti konyha kedvelt alapanyaga, rostban gazdag durumbúza töret. Felhasználását illetően a tarhonyához hasonlíthatjuk, arab országokban közkedvelt ízletes köretet készítenek belőle.
EAN kód: | 5999559310171 |
Kiszerelés: | 500 db |
Biorganik Bio Bulgur 500 g Részletes leírás
A bulgur úgy készül, hogy a búzát nem teljesen érett állapotban betakarítják, előfőzik vízben vagy gőzben, kiszárítják, majd összetörik. Mivel az egész búzaszemet felhasználják, így a korpa és csíra részben lévő értékes tápanyagok benne maradnak.
Mivel külalakra hasonló a rizshez és elkészítése is nagyon egyszerű, könnyen beilleszthető a táplálkozásba, változatosabbá és egészségesebbé teheti az étrendet, ha fehér rizs vagy például tarhonya helyett bulgurt használunk. Mellette szól még, hogy fele annyi idő alatt megpuhul, mint a barna rizs.
A bulgur rostokban gazdag, ami nemcsak az emésztést segíti és enyhíti a székrekedéses panaszokat, de vércukor- vagy koleszterinproblémák esetén is előnyös. Glikémiás indexe alacsony, így cukorbetegeknek is ajánlott.
Az ásványi anyagok közül vastartalma jelentős, a vitaminok tekintetében pedig B-vitaminokban bővelkedik.
Felhasználás: Többféleképpen elkészíthető. Az egyik, legegyszerűbb változat, ha fűszerekkel elkeverve, kétszeres mennyiségű forró vízzel leöntjük, majd letakarva 20 percre állni hagyjuk. Intenzívebb íze van, ha kevés olajon aranysárgára pirítjuk, majd ezután öntjük fel forrásban lévő vízzel és kb. 12-15 perc alatt puhára főzzük.
Általában köretként fogyasztják, mint a rizs vagy a tarhonya helyettesítője, de paradicsommal és más zöldségekkel önmagában is kiváló. A piláf alapjául eredetileg a bulgur szolgál. Édesen is fogyasztható, friss vagy aszalt gyümölccsel.
Összetevők: durumbúza*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Tápanyagtartalom 100 g-ban:
Energiaérték: 1436 kJ / 340 kcal
Zsír: 1,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrát: 63,4 g
- amelyből cukor: 0,4 g
Fehérje: 12,3 g
Só: 0,04 g
Vásárlói vélemények
Vásárlók átlagos értékelése:
Anonim Felhasználó2018. 12. 22.
Jó dèta
Anonim Felhasználó2018. 07. 24.
Tökéletes köret minden ételhez! Kenyér helyett is javaslom.
Anonim Felhasználó2018. 04. 20.
ok
Anonim Felhasználó2017. 03. 09.
Egészséges
Anonim Felhasználó2017. 02. 11.
A bio volt a fő szempont, egészségesebb más .köreteknél, könnyen elkészíthető, változatos a felhasználás
Gyöngyi2016. 09. 02.
jobb mint a tarhonya, és egészségesebb is, diétázóknak nagyon jó !
Zsóka.2016. 06. 25.
Finom és kevés szénhidrátot tartalmaz.
Ungi Jánosné2015. 09. 30.
ugyancsak nagyon egészséges és finom köret készíthető belőle.