Naturgold bio hántolt zab köretnek, kásának 500 g

Naturgold bio hántolt zab köretnek, kásának 500 g

Raktáron

A zab egy őshonos, rendkívül sokoldalúan elkészíthető, finom és értékes gabona. A csomag kíméletesen pelyvátlanított, azonnal felhasználható zabszemeket tartalmaz. Puhára főzve készülhet belőle kása vagy köret.

1 131 Ft
egységár: 2,26 Ft / g
Kosárba
EAN kód:5999882425078
Márka:Naturgold
Kiszerelés:500 g
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Naturgold bio hántolt zab köretnek, kásának 500 g Részletes leírás

A zabnak olyan egyedülálló egészségügyi előnyei vannak, amiért mindenképp érdemes beépíteni az étrendünkbe. Bármilyen formában is fogyasztjuk, tudnunk kell, hogy teljes őrlésű, tehát mind a hántolt zab, zabpehely, vagy zabtöret is tartalmazza a gabonaszem csíráját, magfehérjét és korpáját is.

A zab laktató, rostban gazdag, alacsony kalóriatartalmú lassan felszívódó szénhidrát, ami ráadásul alacsony glikémiás indexű. Tehát a magas tápérték tartalom hozzásegít például ahhoz, hogy hosszan tartó teltségérzetet nyújtson, így például egy fogyókúra alatt is jól alkalmazható alternatív szénhidrátforrás lehet.
Illetve a zabban található rostanyag az emésztésre is jó hatással van.

A zab és így a hántolt zab az egyik legértékesebb olyan gabona fajta, ami 17 féle könnyen emészthető fehérjét tartalmaz, és olyan aminosavakat, amik a szervezet számára nélkülözhetetlenek. Emellett ásványi anyagokban és vitaminokban is bővelkedő. Például bővelkedik karotinoidokban, flavonoidokban, E-vitaminban, B1 és B2 vitaminban, és kalciumban, valamint tartalmaz cinket, foszfort, magnéziumot, mangánt és különféle rostokat.

A zab főzése nem igényel különösebb trükköket, egy-két órára beáztatjuk, hogy a zabszemek megszívják magukat, majd kb. kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük. Természetesen ízlés szerint ízesítjük.

Köretként is használhatjuk, szaftos ételekhez, pörköltek mellé vagy egytálételekbe is tökéletes, remekül magába szívja az ízeket, és nagyon jól variálható. Zöldségekkel, olajos magvakkal és fűszerekkel igazán egészséges és laktató egytálétel készülhet belőle

Átlagos tápérték / 100 g
Energia 1566 kj/372 Kcal
Zsír 7,0 g
ebből telített zsírsav 1,3 g
Szénhidrát 59,1 g
ebből cukrok 1,1 g
Élelmi rost 10,2 g
Fehérje 13,0 g
Só 0,1 g

 


Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.