Naturmind Sörélesztő Pehely Gluténmentes 300 g

Naturmind Sörélesztő Pehely Gluténmentes 300 g

Raktáron

A sörélesztőpehely a vegán konyha kedvelt alapanyaga, hiszen sajtra hasonlító íze miatt szuperül pótolhatók vele a sajtok. Kimagasló egészségügyi hatásai miatt azonban valamennyi étrendbe érdemes beilleszteni.

2 936 Ft
egységár: 9,79 Ft / db
Kosárba
EAN kód:5999559314711
Kiszerelés:300 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Naturmind Sörélesztő Pehely Gluténmentes 300 g Részletes leírás

A sörélesztő (Saccharomyces cerevisiae) egy egysejtű gombaféle, amit a sörgyártáshoz használnak. Abban különbözik a sima élesztőtől, hogy komlón vagy csíráztatott árpán, azaz malátán tenyésztik, végül a tenyészetet hőkezelik. 

Mivel a csírák extrém tápanyagdúsak, a sörélesztőgomba pedig ezeken nevelkedik, ő maga is tartalmazza ezt a fehérje-, ásványianyag- és vitaminbőséget. 

A sörélesztőről a legtöbben tudjuk, hogy egy „szépségvitamin”, hiszen rendszeres fogyasztása erős körmöket, erős és fényes hajat és pattanásmentes, egészséges bőrt eredményez. Tele van ásványi anyagokkal, mint a szelén, a cink, a réz, a jód vagy a kálium, emellett pedig a B-vitaminok teljes arzenálját tartalmazza.

Ha huzamos ideig levertnek, fáradtnak érzed magad, inkább tarts egy sörélesztőkúrát, és felejtsd el a tablettaformában szedhető vitaminokat. Két evőkanál ebből a sajtízű csodából ugyanis fedezi a napi B-vitamin-szükségleted nagy részét és a teljes szelénszükségletedet. Ráadásul a növényi alapanyagok között egyedülálló módon B12-vitamint tartalmaz, ami elengedhetetlen a vas felszívódásában, ezáltal a vérszegénység megelőzésében és kezelésében.

Magas krómtartalmával a vércukorszinted egyensúlyban tartását is támogatja, és az éhségérzetet is képes csökkenteni. Antioxidánsokban is gazdag, ami a B-vitaminokkal együtt segíti a sejtek regenerálódását. Mindemellett probiotikumként is megállja a helyét, segíti a bélflóra megfelelő működését és a tápanyagok optimális felszívódását

Felhasználás: A sörélesztőpelyhet elsősorban ízesítésre használjuk. Természetesen, mindenféle fűszerezés nélkül kissé parmezánsajtra emlékeztető íze miatt széleskörben használható tészták, levesek, mártások, házi kenyerek és péksütemények, kekszek, saláták készítéséhez, megbolondításához. Hidegen sajtolt olajjal és fűszerekkel összekeverve, finom krémet kapunk, amelyet pirítóssal tálalhatunk.

Összetevők: inaktív szárított élesztő

 

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Vásárlók átlagos értékelése:

Tóth Ildikó2019. 12. 04.

  Természetes B-vitamin komplex és olajjal keverve pirítósra is kenhető. Finom!

  -