3 különleges köret, ha unod a krumplit és a rizst

Szerző:Egészségbolt.huDátum:2022. szept. 14.

Megosztás:

Kedvenc köreteink a krumpli és a rizs, de olykor nem árt feldobni a mindennapokat új ízvilágú ételekkel. Ha te is unod már a két hagyományos köretet, akkor most adunk 5 Egészségbolt tippet, amire lecserélheted őket.

3 különleges köret, ha unod a krumplit és a rizst

A reform köretek nem csupán különlegesek és feldobják az ételedet, hanem finomak és egészségesek is.

Bulgur: A bulgur nem más, mint tört búza. Teljes értékű gabona tele értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal, és sok rosttal. Rostjai támogatják az emésztést, és még a fogyást is elősegíthetik. Hamar megfő, és nem csak köretnek, hanem salátába téve is nagyon finom.

Quinoa: Dél-Amerikából származik, és több ezer éve része az emberi táplálkozásnak. Egészséges, gluténmentes alternatívája a liszttartalmú gabonáknak. Nagyon egészséges növényi fehérjeforrás, gazdag B-vitaminban és nélkülözhetetlen ásványi anyagokban.

Puliszka: Polenta néven is ismert ez az igen egyszerűen elkészíthető köret. A kukoricalisztet sós vízben vagy tejben főzik meg keményebb vagy hígabb állagúra ízlés szerint. Sósan és édesen egyaránt fogyasztható, könnyű és kalóriaszegény.

Amaránt: Köretként annyira nem ismert, gyakran készítenek belőle puffasztott, extrudált termékeket. Pedig kiváló reformköret a fogyókúrázóknak is, mivel szénhidrát tartalma alacsonyabb, viszont magas a rosttartalma, így az emésztésünkre is jótékony hatása lesz.

Köles: Közismert, és széleskörűen használható. Készíthetünk belőle köretet, készételeket, főételeket, fasírozottat, desszerteket is. Rendkívül magas a vitamin és az ásványi anyag tartalma. Továbbá magas a növényi fehérje tartalma illetve a rosttartalma, bátran használjuk, építsük be a mindennapi érkezésünkbe.