Fekete áfonya, az igazi superfood bomba
Ez a kicsit savanykás, kellemes ízű, bogyós gyümölcs messze többet tud, mint javítani a látásunkat. Érdemes kihasználni és beépíteni mindennapi étrendünkbe. De miért?
Az elmúlt években a szabadgyökök fogalma beépült a köztudatba, mindenki hallott már róla és az egészségünk egyik legfőbb ellensége. A szabadgyökök elszaporodásának megfékezésére az antioxidáns tartalmú ételek fogyasztása javasolt. A fekete áfonya erős antioxidáns tartalma miatt számtalan egészségünket támogató tulajdonsággal és gyógyító hatással rendelkezik. Nem is gondolnánk, de ebben a kis bogyóban találhatunk szénhidrátot, növényi rostot, fehérjét. Gazdag ásványi anyagokban, kalciumban, káliumban, nátriumban, vasban és foszforban. Magas a C-vitamin tartalma, 100 g fekete áfonya kb. 27 kcal így nagyszerű fogyókúrás étel. Sokan használják erdei gyümölcsökkel készített ételek alapanyagaként vagy süteménybe keverve.
Mire jó még:
- csökkenti a szürkehályog kockázatát
- támogatja a szívműködést
- fertőtlenítő és baktériumölő hatású
- alkalmazható gyulladások kezelésére
- vérkeringés frissítő tulajdonsággal rendelkezik
- szabályozza a vércukorszintet
- csökkenti a visszeres problémákat
Rendszeres és mértékkel való fogyasztása mellett bőrünk szebb és fiatalosabb lesz. A szabadgyökök semlegesítésével lassítja a bőr öregedését, ráncok kialakulását, és hatékony a cellulitisz ellen. Magas pektintartalma révén segít a méreganyagoktól megszabadulni, ezáltal javítva a pattanásos bőr állapotát.
Fontos megjegyezni, hogy a fekete áfonya antioxidáns hatását akadályozza a tejjel való fogyasztás. Inkább vízzel fogyaszd vagy nyersen.
Összefoglalva: A fekete áfonya egy igazi superfood, tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, amelyek számos módon javíthatják az egészségünket.
Vitaking Fekete áfonya kapszula