Fekete áfonya, az igazi superfood bomba

Szerző:EgészségboltDátum:2024. jún. 5.

Megosztás:

Ez a kicsit savanykás, kellemes ízű, bogyós gyümölcs messze többet tud, mint javítani a látásunkat. Érdemes kihasználni és beépíteni mindennapi étrendünkbe. De miért?

Fekete áfonya, az igazi superfood bomba

Az elmúlt években a szabadgyökök fogalma beépült a köztudatba, mindenki hallott már róla és az egészségünk egyik legfőbb ellensége. A szabadgyökök elszaporodásának megfékezésére az antioxidáns tartalmú ételek fogyasztása javasolt. A fekete áfonya erős antioxidáns tartalma miatt számtalan egészségünket támogató tulajdonsággal és gyógyító hatással rendelkezik. Nem is gondolnánk, de ebben a kis bogyóban találhatunk szénhidrátot, növényi rostot, fehérjét. Gazdag ásványi anyagokban, kalciumban, káliumban, nátriumban, vasban és foszforban. Magas a C-vitamin tartalma, 100 g fekete áfonya kb. 27 kcal így nagyszerű fogyókúrás étel. Sokan használják erdei gyümölcsökkel készített ételek alapanyagaként vagy süteménybe keverve.

Mire jó még:

  • csökkenti a szürkehályog kockázatát
  • támogatja a szívműködést
  • fertőtlenítő és baktériumölő hatású
  • alkalmazható gyulladások kezelésére
  • vérkeringés frissítő tulajdonsággal rendelkezik
  • szabályozza a vércukorszintet
  • csökkenti a visszeres problémákat

Rendszeres és mértékkel való fogyasztása mellett bőrünk szebb és fiatalosabb lesz. A szabadgyökök semlegesítésével lassítja a bőr öregedését, ráncok kialakulását, és hatékony a cellulitisz ellen. Magas pektintartalma révén segít a méreganyagoktól megszabadulni, ezáltal javítva a pattanásos bőr állapotát.

Fontos megjegyezni, hogy a fekete áfonya antioxidáns hatását akadályozza a tejjel való fogyasztás. Inkább vízzel fogyaszd vagy nyersen.

Összefoglalva: A fekete áfonya egy igazi superfood, tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, amelyek számos módon javíthatják az egészségünket. 

Vitaking Fekete áfonya kapszula