A rizsekről röviden
A barna rizs az egyik legtáplálóbb és legegészségesebb köret, a fehér rizs pedig nem.
A barna rizs az egyik legtáplálóbb és legegészségesebb köret, tele van értékes ásványi anyagokkal, nem hízlal annyira, mint a fehér rizs, alacsony a glikémiás indexe, rostokban gazdag, csökkenti a cukorbetegség esélyét - viszont mondjuk ki, nem olyan finom, sokkal tovább tart megfőzni, és főzés után maximum egy-két napig áll el.
A fehér rizs igazából feldolgozott barna rizs, aminek eltávolították a héját és a csírázó részeit, így finomabb lesz, könnyebben és gyorsabban megfő, akár egy hétig is eláll főzés után - viszont hiányoznak belőle a feldolgozás során eltávolított részek hasznos tápanyagai, nagyobb lesz a glikémiás indexe.
Most, hogy értjük a kettő közötti különbséget, eldönthetjük, mit szeretnénk. Mindenképp próbáljuk ki a barna rizset, ha ízlik, megütöttük a főnyereményt, ezentúl csak olyat együnk.
Rizskínálatunk:
https://bit.ly/2xKKxvg