Almaecettel az egészségért!
Hozd magad formába, használd az almaecet erejét, a mi “titkos összetevőnket”. A népi gyógyászatban is jól ismert jótékony hatásáról, segíthet az emésztésben, fogyásban, tavaszi megújulásban! A jó ecetnek már az illatából felismerhető, mely gyümölcsből készült, ízleléskor pedig egyértelműen éreznünk kell az alapanyag ízét.
Hogyan készül az ecet? Az ecet kétféle módon készülhet:
- Kémiai eljárással, kőolajipari származékból.
- Biológiai erjesztéssel, cukrot/alkoholt tartalmazó folyadékból.
Sajnos a forgalomba hozott ecetek döntő többsége ipari előállítású, így tudnak gyorsan, olcsón, nagy mennyiséget előállítani.
A biológiai úton előállított ecetek természetesek, ecetsav baktériummal vannak erjesztve, finomak és egészségesek!
Az így készült ecetek megőrzik az alapanyaguk íz- és illatanyagát, valamint jótékony hatásait is. Legelterjedtebbek az almaecet, de használjuk bátran a gourmet élményt nyújtó tárkonyos fűszerecetet, birsalma balzsamecetet, körte-levendula balzsamecetet, próbáljuk ki bátran a csipkebogyó balzsamecetet, vagy az igazán kiváló minőségű tölgyfahordóban érlelt aszú balzsamecetet.
A magyar élelmiszerkönyv szerinti “ecet” kifejezés a biológiailag eresztett ecetekre vonatkozik.
Az ecet előállításához szükség van cukorból erjesztett alkoholra (pl. szőlőbor/gyümölcsbor), tisztított ivóvízre, ecetsav-baktériumra (anyaecet), és egy megfelelő erjesztő berendezésre. A biológiai erjesztéssel történő ecetgyártás lényege, hogy a folyadékban lévő alkohol alakul át ecetté. A folyamatot ecetsav-baktériumok végzik, ha elegendő oxigén áll a rendelkezésükre.
Kedvencünk a Formanek Vinegart Szűretlen almaecet
Az almaecetnek annyira egyszerű és mégis olyan csodálatos a működése, ahogyan kitakarítja a szervezetünket, helyreállítja a vércukorszintünket, és nem utolsó sorban serkenti az emésztésünket.
Felhasználási tipp: Naponta 20-25ml almaecetet igyál meg vízben hígítva. Érdemes reggel egy kulacsban/flakonban elkeverni, és azt napközben iszogatni.
A Formanek Vinegart termékei hazánkban egyedülálló módon teremt értékből élettel teli eceteket. Gondosan válogatott alapanyagokat használnak, hiszen a szőlő, az alma és a többi zamatos gyümölcs hasznos beltartalmi értéke átöröklődik az ecetekbe is. Nem utolsó sorban a legtöbb alapanyag vagy saját gazdaságból, vagy helyi termelőktől érkezik.
A páratlan íz-élményt adó, egészséges magyar termékeket bátran ajánljuk vásárlóinknak, messze meghaladja az ecetekről alkotott minden elképzelésüket!