Depresszió vagy kialvatlanság?

Szerző:Máté CsongorDátum:2019. szept. 20.

Megosztás:

A depresszió és a kialvatlanság napjainkban civilizációs népbetegségnek tekinthető. A hasonló tünetek miatt sokszor összekeverik a kettőt, pedig teljesen más módszerrel kell kezelni őket.

Depresszió vagy kialvatlanság?

A depresszió és a kialvatlanság napjainkban civilizációs népbetegségnek tekinthető. A hasonló tünetek miatt sokszor összekeverik a kettőt, pedig teljesen más módszerrel kell kezelni őket. Mindkettő hasonlít azonban abban, hogy csökkenti az értelmi szintünket, és számos betegség melegágyaként megrövidíti az életünket.

Ha elegünk van az állandó fáradtságból, kedvetlenségből, feledékenységből, a koncentráció csökkenéséből, a csökkent libidódól, álmatlanságból, energia-hiányból, segítünk, hogy eldöntse, A fő kérdés, ami segíthet, az szokott lenni ilyenkor, hogy van-e kedvünk valamilyen kellemesebb tevékenységet művelni, csak nincs hozzá erőnk (fáradtság), vagy egyáltalán nincs is kedvünk semmit csinálni hetek óta (depresszió).

Ha ilyen problémától szenvedünk, először zárjuk ki a kialvatlanságot, mielőtt antidepresszánsokhoz nyúlnánk – ez otthon is is elvégezhető, egyszerűen szánjunk rá néhány napot, hogy kialudjuk magunkat. Ha nehezen alszunk el, segíthetnek az Amerikai Egészségügyi Hivatal kutatási adatbázisa által jóvá hagyott elalvást segítő természetes hatóanyagok (ezeket együtt is szedhetjük, ha segítenek, jobban járunk velük, mint a számos mellékhatással rendelkező altatókkal):


- valeriána - 1-2 tabletta lefekvés előtt - http://bit.ly/2mmITx6


- glicin por - 1-3 g vízben feloldva lefekvés előtt - http://bit.ly/2lhXzgR


- CBD olaj 20-200 mg lefekvés előtt- http://bit.ly/2mFRXgL


- magnézium 200-500 mg naponta - http://bit.ly/2mj82sN


- melatonin

Ha 4-5 nap megfelelő ideig tartó alvás után is rossz kedvünk van, fáradtnak, kedvetlennek érezzük magunkat, forduljunk orvoshoz, a depresszió nem játék, de kezelhető. De akár valamilyen szervi oka is lehet a fáradtság-érzetünknek, legjobb lenne kivizsgálni.

Az enyhe depressziót, rosszkedvet otthon is enyhíthetjük az Európai Unió gyógyszerhivatala által ajánlott természetes hatóanyagokkal, amelyek a jó kedélyállapot elérésében segítenek:

- ashwaganda kivonat - http://bit.ly/2mUjDic

- orbáncfű kivonat - http://bit.ly/2kUKOc8


Megosztás: