Éljünk hosszabban, fittebben, egészségesebben rostokkal

Szerző:Máté CsongorDátum:2019. máj. 15.

Megosztás:

A WHO megbízására több egyetem átnézte az elmúlt 40 év klinikai kutatásait a rostos ételek fogyasztásával kapcsolatban, és arra jutottak, hogy a rostdús ételek hosszabb, egészségesebb, fittebb életet eredeményeznek. 

Éljünk hosszabban, fittebben, egészségesebben rostokkal


Az eredmények bebizonyították, amit eddig is sejtettünk: az emberi test évmilliók alatt arra lett optimalizálva, hogy mindenféle rostos ételeket együnk – zöldségek, gyümölcsök, bogyók, egyéb növények, teljes kiőrlésű gabonák.

A kutatás megmutatta, hogy nem csak az emésztésünket segítik a rostdús ételek, de az olyan lassan kialakuló, nehezen észrevehető betegségeket is, mint a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, légúti betegségek és a daganatok. Ezek nagy részétől a modern élelmiszeripar megfoszt bennünket, egészséges ételek helyett rosttalanított kalóriabombákkal töm bennünket.

A tanulmány kimutatta, hogy legalább 30g rosthoz kellene jutnunk naponta, ennek a felét sem fogyasztjuk el: pedig ez a mennyiség 20-30%-kal csökkenti az idő előtti elhalálozás kockázatát, és a hosszabb életet is egészségesebben, fittebben éljük le.

Nem utolsósorban pedig a rostdús ételek nagyban segítik a fogyást is, amely az egyik legártalmasabb civilizációs betegség. A rostdús ételeket fogyasztók átlagosan 20%-kal soványabbak. A rostdús ételek jobban eltelítenek, kevesebbet tudunk enni belőlük, mint a rostszegény, kalóriadús ételekből.

Kétféle rost létezik, mindegyik nagyon fontos:
- vízben oldható rostok: ezek zöldségekben, gyümölcsökben találhatóak, főleg a héjukban, ne hámozzuk meg őket, ha nem muszály.
- vízben nem oldódó rostok: teljes kiőrlésű gabonákban.

Nézzék meg a Szafi Fitt kínálatát, ezek száműzik életünkből a finomított búzaliszteket, amelyek nem tartalmaznak rostokat, csak a nem kívánt kalóriákat. Találnak itt energiacsökkentett tésztákat, ételeket, diétás édességeket: az egészséges, változatos konyha minden elemét. Kattintson: http://bit.ly/2wc2fGS

További fogyókúrás tippjeink:
1. Tudományosan igazolt étrendkiegészítők: melyek segítenek fogyni, és melyek nem. http://bit.ly/300Z3vG
2. Kamu fogyasztószerek helyett száműzzük inkább az életünkből a finomított cukrokat, ezek a fogyás legnagyobb ellenségei. http://bit.ly/2VNtiHL


Megosztás: