Hogyan válasszuk ki a számunkra megfelelő dezodort?

Szerző:EgészségboltDátum:2023. júl. 31.

Megosztás:

Szinte mindenki használ dezodort vagy izzadásgátlót. A piac által kínált széles választási lehetőség közül nehéz lehet megtalálni a megfelelő terméket.

Hogyan válasszuk ki a számunkra megfelelő dezodort?

A dezodor és az izzadásgátló között van különbség. A dezodor csökkenti a szagokat úgy, hogy eltávolítja a verejtékben lévő baktériumokat, emellett kellemes illatukkal elfedik a testszagot, míg az izzadásgátló csökkenti a verejtékezést azáltal, hogy leállítja a verejték mirigyeket.

Gondolja meg, melyikre is van szüksége. Ha az izzadság nem igazán probléma, csak a szagok szabályozására vágyik, valószínűleg a legjobb megoldás a dezodor. Számos illatban, vagy akár illatmentesen is beszerezhető.
Vannak, akik túlzottan izzadnak, ők úgy érezhetik, hogy a dezodor önmagában nem elég.

Az izzadásgátlók nagy része kisebb-nagyobb mértékben tartalmaznak egészségre káros anyagokat, ezért mindig ellenőrizzük az összetevőket, mielőtt megvásárolnánk azokat. Lehetőség szerint az  izzadásgátló legyen parabénmentes, alumíniummentes.

A parabéneket a termék tartósítására használják (megakadályozzák a gombák, baktériumok és élesztőgombák növekedését a dezodorban), viszont egyes tanulmányok szerint károsíthatják az emberi hormonrendszert.  Ne kockáztassunk, használjunk parabénmentes izzadásgátlót. 

Alumínium származékot a pórus-összehúzó hatásuk miatt adnak a termékekhez, amivel gyakorlatilag meggátolják a nyirokmirigyeket az izzadásban. De! A nyirokmirigyeket eltömítő alumínium származékokat jobb elkerülni, mindemellett kellemetlen sárga foltot hagy a ruhákon is. 

Webshopunkba számos természetes dezodort és izzadásgátlót is megtalál, férfiak és nők részére egyaránt, melyek az ápoló shea vaj, kókusz- és jojobaolaj vagy szódabikarbóna erejével csökkentik az izzadást, vagy a kellemetlen szagokat.