Ízületvédő tabletták: ezek a hatóanyagok fontosak

Szerző:Pakó PálmaDátum:2015. márc. 30.

Megosztás:

Már jól tudjuk, hogy ha nátha kínoz bennünket, akkor jöhet a C-vitamin, vádligörcs után pedig a magnézium. És vajon azzal tisztában vagyunk-e, mi mindent kell bevinni szervezetünkbe, ha már itt-ott sajognak ízületink, mert nem olyan "olajozott" a gépezet?

Ízületvédő tabletták: ezek a hatóanyagok fontosak

Mi legyen a tablettában, ha az ízületeinket táplálnák?

MSM

Az MSM egy fontos kénvegyület, egészen pontosan a metil-szulfonil metán, mely nélkülözhetetlen az emberi szervezet anyagcsere-folyamataihoz és az enzimek, az antitestek, a kötőszövetek és a nyálkamembránok létrehozásához. Legnagyobb segítségünkre mégis az ízületi és izomfájdalmak, görcsök kezelésében lehet, hiszen a gyulladást okozó toxinok ki- és beáramlását segíti, ezzel pedig a gyulladások és fájdalmak okát szünteti meg.     

Természetes állapotban a tej- és tejtermékekben ugyanúgy előfordul, mint a húsban, a tojásban vagy a friss zöldségekben, különösen a kelbimbóban, a fokhagymában, a káposztában és a hagymában. Emellett krémek és tabletták segítségével is bejuttathatjuk a szervezetünkbe.      

G mint glükozamin

Ahogy a neve is elárulja, a glükozamin glükózból és glutaminból, két aminosavból épül fel. Leginkább a tengeri állatok kitinpáncéljából állítják elő, de a rovarok páncélját alkotó kitin is rendkívül sok glükozamin-molekula összekapcsolódásával épül fel.     

Tovább a teljes cikkre


Megosztás: