Magyarok és vitaminhiány - miért?

Szerző:Máté CsongorDátum:2020. jan. 23.

Megosztás:

A magyar népesség állandó vitaminhiányban szenved - állapítják meg az újabb és újabb vizsgálatok, ne csodálkozzunk hát, hogy minden európai egészség-felmérési lista végén kullogunk. 

Magyarok és vitaminhiány - miért?


Miért? 

1. Télen a kevés napfény miatt gyakorlatilag nem jutunk természetes D vitaminhoz.2. Helytelen, egyoldalú táplálkozás: sok cukros, zsíros étel, kevés nyers zöldség és gyümölcs - főleg télen.3. Az alkoholfogyasztás csökkenti a vitaminok, ásványi anyagok felszívódását.4. Szeretünk mindent túlfőzni, és ezzel egyszerűen kifőzzük az élelmiszerekből az értékes tápanyagokat. A vitaminok és ásványi anyagok jó része érzékeny a sütésre, főzésre, minél tovább vannak nagy hőmérsékletnek kitéve, annál több tűnik el belőlük az ételeinkből: a C vitamin, a B vitaminok (B2, B3, B5, B6, B7, B8),  az A, D, E, K vitaminok, az ásványi anyagok közül pedig a kálcium, magnézium, kálium, nátrium mind hőérzékenyek, minél tovább sütünk-főzünk valamit, annál kevesebb marad benne ezekből az életfontosságú anyagokból. Aztán csodálkozunk, hogy gyenge az idegrendszerünk, a csontjaink, állandóan fáradtak vagyunk, minden betegséget elkapunk.

Sajnos kedvenc magyar ételeink mind ludasak ebben, gondoljunk csak arra, mennyi idei kell ezeket főzni: lecsó, pörkölt, halászlé, lekvár, húsleves, főzelékek, stb. Igencsak sajátos ebben a magyar konyha, ugyanis máshol sokmindent megesznek nyersen, vagy párolva, ezek a legtöbb vitamint megtartó ételkészítési módok.


Gondoljuk át, próbáljunk minél kevesebb ideig sütött-főzött ételeket enni, vagy kattintsunk és pótoljuk az elveszett vitaminokat:

Heti kedvezményes vitamin termékeink: http://bit.ly/2Gdi1GC 

Legnészerűbb multivitaminjaink: http://bit.ly/2TQpX8Y


Megosztás: