Megfázás, influenza

Szerző:Máté CsongorDátum:2018. dec. 28.

Megosztás:

Hamarosan itt az influenzaszezon, mit mond erről az orvos-tudomány? A reklámok helyett hallgasson a szakértőkre: összefoglaltuk Önöknek a brit és amerikai egészségügyi hivatalok, valamint az Európai Unió gyógynövényekkel foglalkozó tudományos testületének állásfoglalását a témában. 

Megfázás, influenza

A téli időszakban különösen fogékonyak vagyunk a vírusos fertőzésekre, mit tehetünk azért, hogy elkerüljük?

Dióhéjban:

1. Oltásnak csak néhány héttel az influenza-szezon előtt van értelme, hatásfoka 98% körül van. A C vitamin megelőzésre jó, a kutatások szerint a kialakult betegség idejét és tüneteit nem csökkenti.

2. Az agyonreklámozott megfázás-"gyógyszerek" igazából nem gyógyszerek, hanem fájdalomcsillapítók, nem segítenek meggyógyulni, csak a kellemetlen tüneteket és a lázat enyhítik, viszont számos káros mellékhatással vannak a májunkra és emésztőrendszerünkre - e szerint használjuk vagy inkább kerüljük el őket. A lázat viszont nem kell mindenáron csillapítani, mert a láz gyógyít, megöli a vírusokat. Csak a magas lázat kell enyhíteni, mert az viszont már káros a szerveinkre.

3. Az influenzát az immunrendszerünk győzi le, nem a reklám-"gyógyszerek", a legfontosabb teendőnk, hogy az immunrendszerünket erősítsük meg.

Nézzük, mi a teendő:

Az angol és amerikai egészségügyi hivatalok figyelmeztetést adtak ki a népszerű megfázás elleni gyógyszerekkel kapcsolatban: amellett, hogy káros mellékhatásaik vannak a szervezetre (főleg a gyerekek érzékenyek erre: károsítják a májat, belső mikrovérzéseket okoznak, és roncsolják a DNS-t), nem segítenek a megfázás, influenza legyőzésében, kizárólag fájdalomcsökkentő hatásuk miatt érezzük jobban megunkat. Ajánlásuk szerint ezeket a gyógyszereket kizárólag arra szabad használni, amire valók: fájdalomcsillapításra és magas láz csillapítására - minél kisebb adagokban, és minél ritkábban. Nem gyógyulunk meg tőlük hamarabb, ha naponta többször szedjük őket. Lázcsillapításra és folyadékpótlásra inkább forró bodza-, kamilla- vagy hársteát fogyasszunk. Az enyhe lázat nem kell csillapítani, mert a láz segít a gyógyulásban, a hőemelkedés ugyanis a testünk támadása a vírusok, baktériumok ellen, ugyanis ezek nem viselik el a 37 foknál magasabb hőmérsékletet. Csak a magas lázat kell csillapítani, mert az veszélyes a szervezetre.

Mit tegyünk helyette?

1. Először is immunerősítőkkel tegyük rendbe az immunrendszerünket, hogy felkészülten várja a fertőzési szezont: Magyarországon a téli hónapokban a legfontosabb hiány-anyagok, amiket mindenképpen pótolni kell az immunrendszerünk megfelelő működése érdekében: vitaminok, elsősorban D-vitamin (2000NE naponta), C vitamin (500 mg naponta), szelén (100-200 mikrogramm), omega-3 esszenciális zsírsav.  Nézze meg immunerősítő kínálatunkati: https://bit.ly/2TnLiTX

2. Nagyon hatásos immunaktiváló hatása van a gomba-kivonatoknak (shii take, ganoderma, cordyceps, hamvaskéreg), bizonyítottan csökkenthetjük a betegség időtartamát és mértékét ezekkel a természetes szerekkel. Ezek riadóztatják és harcba küldik az immunrendszer támadó sejtjeit, amelyek rögtön nekimennek a vírusoknak és baktériumoknak. A C vitamin ilyenkor már nem segít, azt megelőzésre, az immunrendszer karbantartására kell szedni, a betegség lefolyását nem enyhíti. Katt ide, nézze meg mit ajánlunk: https://bit.ly/2MJjdnq

4. A brit egészségügyi hivatal és az Európai Unió gyógynövényekkel foglalkozó tudományos testülete szerint köhögés ellen lándzsás útifű, kakukkfű, édesgyökér, kankalin tartalmú szirupot vagy teát használjunk. Folyadékpótlásra és izzasztásos lázcsillapítástra gyógyteákat: bodza, hárs, kamilla. Ezeket itt találja: https://bit.ly/2G02fRm


Megosztás: