Melyik a legfinomabb növényi tej?
Sokak számára elképzelhetetlen, hogy mit lehet inni tej helyett. Pedig napjainkban már alapélelmiszernek számítanak a tejhelyettesítők. A növényi tejek nem hiányozhatnak a vegánok és a laktózérzékenyek étrendjéből.
A két legnépszerűbb a mandulatej és a kókusztej, melyek finom, aromás ízével változatossá tehetjük étkezésünket. Akár házilag is elkészíthetők, de rendkívül finom kész termékek is kaphatóak, több kiszerelésben.
A növényi tejek között találhatunk szója-, rizs-, zab-, kókusz-, kesudió-, mandulatejet.
Egészségbolt Tipp, mi két növényi tejet ajánlunk, mindkettő nagy kedvenc, hiszen édesebb, mint a tehéntej. Továbbá a tehéntej tartalmazhat az állatnak adott hormonokat és antibiotikumokat, a növényi tejek esetében ettől nem kell tartanunk.
A mandulatej a tehéntej egészséges és ízletes alternatívája
A mandulatej a laktózérzékenyek kedvence, melyet imádnak lágy, krémes állaga és édes íze miatt. A mandulatej igen egészséges, értékes magnéziumforrás, kalciummal dúsított változatai a csontritkulás megelőzésében is fontos szerepet játszanak. E-vitamin tartalma antioxidáns hatású, és csökkenti a szellemi hanyatlás kockázatát.
A kókusztej finom és tápláló tejpótló
A kókusztej tápanyagban és kalóriában is gazdag növényi tej, mégsem hizlal, sőt, zsírtartalmának egyik érdekes hatása, hogy csökkentheti az étvágyat, valamint a kalóriabevitelt. Kiváló C-vitamint és folsav forrás, de bővelkedik vasban, magnéziumban, káliumban, szelénben, rézben és mangánban is. Támogatja a szíved egészségét, és erősíti az immunrendszert.