Mi a különbség a kókuszvíz és a kókusztej között?

Szerző:Egészségbolt.huDátum:2022. jún. 25.

Megosztás:

A kókusz nagyon sokoldalú élelmiszer. Számos termék készül a felhasználásával, például ételek, italok vagy éppen kozmetikumok.

Mi a különbség a kókuszvíz és a kókusztej között?

Kókuszvíz

A fiatal, éretlen, még zöld héjjú kókusz belsejében található. A kókuszvíz színe tiszta és átlátszó. Feldolgozás nélkül fogyasztható, akár már a friss kókuszdióból is.

Alacsony zsírtartalmú, természetesen édes, egészséges hidratáló folyadék. Sok benne a nátrium és a kálium, így segít pótolni a rendszeres mozgás során elveszített tápanyagokat.

Alacsony a kalóriatartalma, zsír- és koleszterin mentes.

A mi kedvenc termékünk: Cocos - 100% Kókuszvíz 330ml

Kókusztej

A kókusztejet ezzel szemben az érett, barna héjjú kókusz húsából nyerik, és nem természetes módon alakul ki, hanem a kókusz húsának feldolgozásával készítik. Színe opálos, fehér.

A kókusztej a vegán étrendet kedvelők körében nagyon népszerű. Számos ízesítésben, kiszerelésben kapható.

Kedvencünk: Tropical Zsírszegény Kókusztej 400 ml

Kókuszolaj

A kókuszolajat is az érett kókusz húsának kisajtolása során nyerik, állagát a hőmérséklet befolyásolja, 23 °C fok alatt zsírrá keményedik. Bármely más zsiradék kiváltására alkalmas, használja kedvére sütéshez, főzéshez egyaránt.

Szintén a kókusz húsának szárításával készül a kókuszliszt, melyet leginkább a gluténérzékenyek ismernek. Sütésre, főzésre kiváló, kicsit kókuszos, kicsit édeskés liszt.

Próbálja ki bátran a kókusz felhasználásával készült termékeinket!