Nassold magad egészségesre, a büntetlen élvezet

Szerző:Egészségbolt.huDátum:2022. júl. 17.

Megosztás:

Miért kéne szenvedéssel járnia az egészség megőrzésének, amikor vannak olyan ételek, amik úgy adják meg a nasizás élményét, hogy közben egészségesek? Mutatjuk, hogyan nasizd magad egészségesre!

Nassold magad egészségesre, a büntetlen élvezet

Hosszú ideig szkeptikusok voltunk az úgynevezett egészséges nassolnivalók területén. Nem hittük el, hogy igenis finom rágcsálnivalók is léteznek, és le tudjuk cserélni a cukros sütiket, chipseket, üdítőket egészséges változatra. Mutatjuk, melyik az, amivel te sem nyúlsz mellé.

Chipsek, másképp: manapság már több alternatíva létezik, ha sós ízre vágysz, akkor a zöldségchipseket próbáld ki. Készülhet zellerből, céklából, sárgarépából, de nálunk megtalálod a puffasztott rizst is, a lényeg, hogy le tudod váltani az egészségtelen verziókat.
Ha édes íz világot szeretnél, a lehetőségek tárháza végtelen: készülhet almából, körtéből, de saját magad is elkészítheted.

Csokoládé: Nem kell lemondanod a csokoládé ízéről, de meg kell válogatni, hogy milyen csokoládét válassz.
Fontos a mértékletesség illetve hogy magas kakaó tartalmú legyen.
Nálunk alacsony cukortartalmú illetve édesítőszerrel készült termékeket is egyaránt találsz.

Egészségbolt Tipp: Ha a célod a fogyás vagy a karcsúság megőrzése, akkor válassz olyan nasikat, amik alacsonyabb kalóriatartalmúak. Ha van turmixod vagy smoothie készítőd, akkor turmixolj össze például 10 dkg epret 2 dl sovány joghurttal, 3 dl vízzel és egy kis édesítővel. Egy nagy adag egészséges finomság így 150 kalóriából kijön! 1-2 házi túró rudi is belefér a diétába, ehhez keverj össze egy kis sovány túrót édesítővel és egy kevés citromlével, majd a megformázott rudakra olvassz egy kis étcsokoládét. Érdemes beszerezned diétás vagy cukormentes pudingporokat is, ha vágysz valami édesre, pik-pak elkészítheted őket alacsony zsírtartalmú vagy növényi tejjel és édesítővel.