Ne mondj le róla!

Szerző:EgészségboltDátum:2022. dec. 2.

Megosztás:

Nem kell lemondanod az édes ízről akkor sem, ha éppen fogyókúrázol. Válassz olyan természetes édesítőszereket, melyek gyakorlatilag nem tartalmaznak kalóriát.

Ne mondj le róla!

Ne mondj le róla!

Nem kell lemondanod az édes ízről akkor sem, ha éppen fogyókúrázol. Válassz olyan természetes édesítőszereket, melyek gyakorlatilag nem tartalmaznak kalóriát. Ezekkel kiküszöbölheted a cukor káros hatásait: a hízást, az érelmeszesedést, a cukorbetegséget.

Stevia: A Dél-Amerikában őshonos jázminpakóca leveléből nyerik ezt a természetes édesítőszert, melynek különlegessége, hogy bár 300-szor édesebb a cukornál, gyakorlatilag kalóriamentes. Ősidők óta ismerjük, mégis csak mostanában robbant be a köztudatba. Ráadásul nagyon finom, de a javasolt napi mennyiséget ebben az esetben sem szabad túllépni.

Nyírfacukor: A nyírfacukor, más néven xilit, egy édes ízű cukoralkohol, melynek érdekessége, hogy csökkenti a fogszuvasodás kockázatát, és segíthet megelőzni a csontritkulást. Kisállatokra nézve viszont mérgező, így mindig zárjuk el a kis kedvencek elől.

Eritrit: Gyümölcsökből származó cukoralkohol, mely egyáltalán nem emeli a vércukorszintet, és nem hat az inzulintermelésre sem. Csaknem olyan édes, mint a cukor, és cukorbetegek is fogyaszthatják. Továbbá megtévesztésig hasonlít a kristálycukorra.

Datolya:A datolyacukor kiváló alternatívája a finomított fehér cukornak. A datolya gazdag gyümölcscukorban, tápanyagokban, antioxidánsokban és rostokban, ezért nagyon egészséges cukorpótló.