Sárgarépás-paradicsomos chutney

Szerző:EgészségboltDátum:2023. márc. 28.

Megosztás:

Jól illik grillekhez, sültekhez, szendvicsekbe. Kenhetjük pikáns krémként is, de akár mártogatósnak is kitűnő.

Sárgarépás-paradicsomos chutney

Hozzávalók:

• 4-5 darab közepes méretű sárgarépa
• 2-3 fej közepes vöröshagyma
• 2 szál újhagyma
• 2-3 gerezd fokhagyma
• 5-6 darab paradicsom
• 4 evőkanál cukorhelyettesÍtő
• 150 ml Csipkebogyó-balzsamecet
• 2-3 teáskanál rozmaring, bazsalikom és kakukkfű keveréke
• 1 teáskanál metélő hagyma
• kevés olaj
• só, őrölt színes bors

Elkészítés:

A hagymákat és a fokhagymát lereszeljük, a répát és a paradicsomot megtisztítjuk. A répát lereszeljük, a paradicsomot pedig felkockázzuk. Kevés olajat hevítünk egy mélyebb lábosba, és azon a hagymákat üvegesre pároljuk. Adjuk hozzá a répát és a fokhagymát, pirítsuk le egy kicsit, majd hintsük meg a cukorral.

Főzzük össze, sózzuk és borsozzuk, majd adjuk hozzá a paradicsomot, a zöldfűszereket, a metélő hagymát és a csipkebogyós balzsamecetet. Itt tudjuk beállítani, hogy mennyire legyen pikáns, és leveses a szószunk. Ha szeretnénk még sűríteni, akkor egy kis keményítővel korrigáljunk nyugodtan.

Kis lángon főzzük össze, ha a répa már puha, akkor készen is vagyunk. Zárt edényben, hűvös helyen 2-3 hónapig eltárolhatjuk.

Jól illik grillekhez, sültekhez, szendvicsekbe. Kenhetjük pikáns krémként is, de akár mártogatósnak is kitűnő.


Címkék
recept

Megosztás: