Sokoldalú, gazdaságos, környezetkímélő és olcsó

Szerző:EgészségboltDátum:2023. febr. 2.

Megosztás:

Ez a mosószóda (sziksó, széksó, kuksó) Bőrbarát, nem irritálja a babák bőrét sem, így mosható pelenkák esetében is ajánljuk. A mosószóda könnyen öblíthető, nem marad a ruhában a mosás után. A környezetkímélő és hatékony mosásnak a mai napig a legjobb módja

Sokoldalú, gazdaságos, környezetkímélő és olcsó

Egyes kutatások szerint, már az ókori egyiptomiak is ismerték. A nátrium-karbonátot a nátriumtartalmú kőzetek lebomlásakor keletkezett melléktermékként gyűjtötték össze, majd használták mosásra, egyéb felületek tisztítására. 
A rómaiak a mosáson kívül híres fürdőikben és gyógyászati célokra is alkalmazták a szert.

Honfoglaló őseink az Alföldön szikes talajt találtak, így természetes formájában gyűjthették be a mosószóda alapanyagait.

A bolti mosószerek legfőbb összetevője még ma is a mosószóda (nátrium-karbonát).

Bőrbarát, nem irritálja a babák bőrét sem, így mosható pelenkák esetében is ajánljuk. A mosószóda könnyen öblíthető, nem marad a ruhában a mosás után. A környezetkímélő és hatékony mosásnak a mai napig a legjobb módja, ha mosószódával tisztítjuk a ruháinkat. Használata egyszerű. Ha fehér ruhákat mosunk, akkor elegendő csak mosószódát használni. 

Gépi vagy kézi mosáshoz egyaránt alkalmas, használható magában vagy mosódióval, esetleg a klasszikus mosóporokkal keverve. Gyapjú és valódi selyemruhákhoz ne használjuk.  

Mosogathatunk is vele, ez esetben egy evőkanál mosószódát öt liter vízben kell feloldani.

Nagyon koszos felületek tisztításakor is bevethető a mosószóda, három evőkanálnyi mosószódát egy liter vízben kell feloldani és kész is a tökéletes, vegyszermentes tisztítószer. Szórófejes flakonba betöltve praktikusan használható akár ablaktisztításra is. Makacs szennyeződések esetén ( pl: odaégett edény) növelhető a koncentráció