Tavaszi fáradtság

Szerző:Máté CsongorDátum:2019. márc. 27.

Megosztás:

Egész nap álmos, végtagjai mintha ólomból lennének, rosszul alszik, nincs kedve semmihez? Mit tegyünk ellene? Segítünk.

Tavaszi fáradtság

A tavaszi fáradtság rengeteg embert érint az északi féltekén, és nem csak a vitaminhiány okozza. Mit tegyünk ellene?

1. A tavaszi fáradtság legfontosabb oka, hogy az emberi szervezetet hormonok vezérlik, tavasszal viszont felborul a hormonháztartásunk: a téli sötétség csökkenti a boldogsághormont (szerotonin) a szervezetünkben, ami az egyre több fény hatására elkezd újra termelődni, ez a folyamat viszont akadozva indul be. Az átállás hetekig tart, közben depressziós tünetek, fáradtság-érzet, alvási zavarok jelentkezhetnek. Segítsünk szervezetünknek minél hamarabb rendberakni a szerotonin-szintjét, ez a hormon felelős ugyanis a vidámságért, életkedvért, dinamizmusért, életerőért, és száműzi belőlünk a fáradtságot.

- A napfényben való sport, mozgás növeli a leghatásosabban a boldogsághormont a szervezetünkben, már napi 15 perc sokat segít. A hideg dézsás szaunázás ugyanilyen hatásos.

- Tudományos kutatások igazolják, hogy a D vitamin, az orbánfű kivonat, az ashwaganda és az omega-3 is emelik a szerotonin-szintet, használjuk őket! Webshopunk Tavaszi fáradtság menüjében mindezeket megtalálja: https://bit.ly/2K16PBN

2. A tavaszi fáradtság másik fontos oka, hogy télen általában zsíros, nehéz, vitaminszegény ételeket eszünk, az evolúció erre kényszerít bennünket, így védekezünk a hideg ellen. Sokan vannak vele úgy, hogy a zöldségekben és gyümölcsökben gazdag ételeket, amelyek nyáron olyan jól esnek, télen egyszerűen nem kívánjuk. A téli étrendet viszont nehéz megemészetni, sok salakanyaggal jár, amelyek lerakódnak a tápcsatornában és belső gyulladásokkal gyengítik a szervezetet. Töltsük fel kiürült vitaminkészletünket multivitaminokkal, és tisztítsuk meg az elfáradt, leterhelt emésztőrendszerünket a salakanyagoktól, gyulladásoktól.

- Együnk minél több zöldséget, gyümölcsöt, ez rendbe rakja az emésztésünket.

- Az útifű maghéj megtisztítja beleinket a salakanyagoktól,

- A kurkuma, a lenmag, a zöldkagyló kivonat, az articsóka, a borsmenta rendberakja az emésztésünket, csökkentik a salakanyagok okozta gyulladásokat.

Webshopunk Tavaszi fáradtság menüjében mindezeket megtalálja: https://bit.ly/2K16PBN

3. Mit ne tegyünk? Ne próbáljunk egyre több kávéval, energiaitallal túllenni a tavaszi fáradtságon, mert a szervezetünk hozzászokik, egyre több kell belőle, bazavar az alvási ciklusunkba, hosszú távon csak rontunk a helyzeten. Ne használjunk L-carnitint a sportoláshoz, több évtizedes tudományos kutatások bizonyítják, hogy hatástalan. (Forrás: Amerikai Egészségügyi Hivatal - NIH)


Megosztás: