Tavaszi méregtelenítés fontossága

Szerző:EgészségboltDátum:2024. márc. 14.

Megosztás:

A téli hónapokban sokan hajlamosak vagyunk nehéz, zsíros ételeket fogyasztani, kevesebb friss gyümölcsöt és zöldséget enni, és kevesebbet mozogni. Ez az étrend és életmód hajlamosít a toxinok felhalmozódására a szervezetben, mivel a testnek nehéz megbirkóznia a táplálékban található és a környezetből bekerülő toxinokkal.

Tavaszi méregtelenítés fontossága

A tavasz beköszöntével a hőmérséklet emelkedik, a napfény mennyisége növekszik, és az emberek általában energikusabbak lesznek. Ez a változás lehetőséget ad arra, hogy az emberek jobban foglalkozzanak az egészségükkel, és elkezdjenek gondolkodni a méregtelenítés lehetőségén.

A méregtelenítés során nemcsak a méreganyagokat távolítjuk el a szervezetből, hanem segíthetünk az immunrendszernek is erősödni. Egy tiszta, egészséges szervezet jobban képes ellenállni a betegségeknek és fertőzéseknek.

A Dr. Steinberger 5 Napos Fitness Program elvégzésével fittebbnek, energikusabbnak érezhetjük magunkat, csökkenhet a fáradékonyság, levertség, rossz hangulat érzete.

Az 5 Napos Fitness Program dietetikus által összeállított, a szervezet méregtelenítő funkcióit támogató böjt, tisztító kúra. Leginkább tavasszal érezzük szükségét, bár az ilyesfajta tisztító kúrát, böjtöt azonban nemcsak néha, hanem negyedévente, félévente  érdemes az életünkbe beiktatni.

Az 5 Napos Fitness Program tartalma és fogyasztási sorrendje:
1. nap: Dr. Steinberger bio Zöldbúzafű-koktél (750 ml)
2. nap: Dr. Steinberger bio Zöldséglé (750 ml)
3. nap: Dr. Steinberger Ananászlé (750 ml)
4. nap: Dr. Steinberger bio Céklalé (750 ml)
5. nap: Dr. Steinberger bio Sárgarépalé (750 ml)

Az 5 Napos Fitness Program ajánlott napi fogyasztási adagolása:

A fenti sorrendben megadott levet fogyasztjuk el egy nap alatt az alábbiak szerint, és így tovább haladunk az adott naphoz tartozó lével.

Reggeli: 1,5 dl adott napi Dr. Steinberger lé + 2 szelet rozsos kenyér
Tízórai: 1,5 dl adott napi Dr. Steinberger lé + 1 szelet rozsos kenyér
Ebéd: 1,5 dl adott napi Dr. Steinberger lé + 2 szelet rozsos kenyér
Uzsonna: 1,5 dl adott napi Dr. Steinberger lé + 1 szelet rozsos kenyér
Vacsora: 1,5 dl adott napi Dr. Steinberger lé + 1 szelet rozsos kenyér
1 szelet kenyér 3-4 dkg.

Naponta 3-4 liter víz elfogyasztása ajánlott, illetve rostdús, teljeskiőrlésű lisztet tartalmazó rozskenyeret, gyógynövényteákat.