Vevőink adománya a legjobb helyre került!

Szerző:Pakó PálmaDátum:2016. jún. 28.

Megosztás:


Számos vásárlónk úgy döntött az elmúlt hónapokban, hogy vásárlása során felkerekíti a fizetendő összeget, így az Egészgébolt.hu és a Szépségbolt.hu vásárlói összesen 1.040.932 forintot adtak össze a Családok Átmeneti Otthonában élő gyerekek számára! 

Vevőink adománya a legjobb helyre került!

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat békásmegyeri intézménye számára összegyűjtött adományból a gyerekek közös játszószobáját modernizáltuk, új bútorok kerültek a szobába, valamint beltéri és szabadtéri sporteszközöket és fejlesztő játékokat vásároltunk. A Családok Átmeneti Otthonában folyamatosan tartanak csoportos gyermekfoglalkozásokat, kézműves délutánokat, amelyekhez az adományból új alapanyagokat és kellékeket szereztünk be. 

A Békásmegyeri Családok Átmeneti Otthonában olyan krízishelyzetbe került családok találnak menedéket, akik átmenetileg vagy tartósan fedél nélkül maradtak. Az intézmény célja, hogy ezek a családok együtt maradhassanak, lehetőséget és segítséget kapjanak újraépíteni széthullott életüket. A Kelta utcában tíz család tartózkodik átlagosan 20-25 gyermekkel, akik a szociális munkás mellett védőnő és családgondozó segítségét is kérhetik. Az otthon életében hatalmas szerepet kapnak a közös játékok és a csoportos foglalkozások, melyeknek a felújítást követően méltó környezet ad helyet.

Hiszünk benne, hogy a sok kisebb-nagyobb adománynak hála, most az otthontalanná vált gyerekeket átmeneti lakhelyükön minőségi, biztonságos és fejlesztő játékok veszik körül.

A vásárlók adományai mellett az Egészgébolt.hu és a Szépségbolt.hu három hatalmas ládányi további adományt vitt a bajba jutott családoknak. A gyerekeknek átadott játékok, sportfelszerelések és fejlesztőeszközök mellett mi tisztálkodási szereket vittünk a családoknak.

Az átadáson készült képeket ITT tekintheted meg!

Büszkén jelentjük, hogy folytatjuk a kampányt! Mostantól őszig Az életmentő tudás címmel támogatjuk az újraélesztés oktatását középiskolákban és egy kapcsolódó applikáció létrehozását okostelefonokra.

 

A statisztikák szerint Magyarországon minden órában meghal egy ember hirtelen szívhalál miatt. A keringésmegállás bárhol előfordulhat, a legtöbb esetben a betegek hozzátartozóik előtt szenvedik el a szívmegállást. Az időben elkezdett újraélesztéssel nő a túlélés esélye. A technika alkalmazásával ártani nem lehet, azonban minden beavatkozás nélkül töltött perc 10%-kal csökkenti a túlélés esélyeit. A tananyag a diákokat a koruknak és érdeklődésüknek megfelelő módon vezeti be az elsősegélynyújtás alapjaiba és az alapszintű újraélesztés legfontosabb lépéseinek elsajátításába. A képzést egy mobiltelefonos applikációval is támogatjuk, mely áttekinthető struktúrában, közérthetően ismerteti a legfontosabb tüneteket és teendőket a különböző esetekre vonatkozóan, illetve tájékoztat a legközelebbi félautomata defibrillátor helyéről is.

 

Üdvözlettel,

 

Az Egészségbolt.hu és Szépségbolt.hu csapata


Megosztás: