Vitaminhiány még nyáron is? Miért?

Szerző:Máté CsongorDátum:2019. júl. 20.

Megosztás:

A magyar népesség állandó vitaminhiányban szenved - állapítják meg az újabb és újabb vizsgálatok. Miért?

Vitaminhiány még nyáron is? Miért?

A magyar népesség állandó vitaminhiányban szenved - állapítják meg az újabb és újabb vizsgálatok. Miért?

A helytelen, egyoldalú táplálkozás mellett a legfőbb felelős az, hogy általában mindent szeretünk túlfőzni, és ezzel egyszerűen kifőzzük az élelmiszerekből az értékes tápanyagokat. A vitaminok és ásványi anyagok jó része érzékeny a sütésre, főzésre, minél tovább vannak nagy hőmérsékletnek kitéve, annál több tűnik el belőlük az ételeinkből. 


A C vitamin, a B vitaminok (B2, B3, B5, B6, B7, B8), az A, D, E, K vitaminok, az ásványi anyagok közül pedig a kálcium, magnézium, kálium, nátrium mind hőérzékenyek, minél tovább sütünk-főzünk valamit, annál evesebb marad benne ezekből az életfontosságú anyagokból. Aztán csodálkozunk, hogy gyenge az idegrendszerünk, a csontjaink, állandóan fáradtak vagyunk, minden betegséget elkapunk, a betegségekből lassabban gyógyulunk.

Sajnos kedvenc magyar ételeink mind ludasak ebben, gondoljunk csak arra, mennyi idei kell ezeket főzni: lecsó, pörkölt, halászlé, lekvár, húsleves, főzelékek, stb. Igencsak sajátos ebben a magyar konyha, ugyanis máshol rengeteg mindent megesznek nyersen, vagy párolva - ezek a legtöbb vitamint megtartó ételkészítési módok.

Gondoljuk át, próbáljunk minél kevesebb ideig sütött-főzött ételeket enni, vagy kattintsunk és pótoljuk az elveszett vitaminokat:

- Széles skálájú multivitaminokért ide kattintson: http://bit.ly/33psf05


Megosztás: