Kenyérvarázs Búzakovász
Nincs raktáron
Amikor a körülmények kedvezőek, a vízzel kevert liszt spontán erjedésnek kezd és kelt tésztává válik. Ez a természetes vagy vad kovász, amely bizonyos mennyiségű mikroorganizmus segítségével a kelt tészta, illetve kenyértészta beoltására szolgál.
| EAN kód: | 5999881092158 | 
| Márka: | Kenyérvarázs | 
| Kiszerelés: | 500 g | 
Kenyérvarázs Búzakovász Részletes leírás
Amikor a körülmények kedvezőek, a vízzel kevert liszt spontán erjedésnek kezd és kelt tésztává válik. Ez a természetes vagy vad kovász, amely bizonyos mennyiségű mikroorganizmus segítségével a kelt tészta, illetve kenyértészta beoltására szolgál. A kelés ideje alatt kialakult enzimek előemésztik a lisztben található keményítőt, ugyancsak az enzimek feldolgozhatóvá teszik az emberi szervezet számára mindazon anyagokat, amelyeket a búzaszem tartalmaz. 
A búza ugyanúgy, mint a hüvelyesek és más gabonafélék többsége, magburkolatában tartalmazza a phytiosavat. Ez a sav elvegyül a kalciummal, vassal, cinkkel, melyek a szervezetbevitelkor oldahatatlanok. A phytiosav phyatollá alakul, az emberi szervezet eltávolítja azokat, a szervezet elszegényedik az ásványi sókban.
Szerencsére a búzában van phytase nevű enzim, amely képes a phytaquesav lebontására. Hogy a phytasa jelen lehessen is, kifejthesse hatását, ahhoz elég pH-értékre van szüksége, hosszan tartó erjedésre.
A természetes kovász a lassú, részben tejsavas erjedése folytán tökéletesen jó a kenyér készítéséhez. A gyors, és elsősorban alkoholos élesztők pedig távol esnek ezen követelményektől. A kenyér a tápláló és emésztést elősegítő tulajdonságát a kovásznak köszönheti, ezért legideálisabb az emberi táplálkozás számára.
A búza ugyanúgy, mint a hüvelyesek és más gabonafélék többsége, magburkolatában tartalmazza a phytiosavat. Ez a sav elvegyül a kalciummal, vassal, cinkkel, melyek a szervezetbevitelkor oldahatatlanok. A phytiosav phyatollá alakul, az emberi szervezet eltávolítja azokat, a szervezet elszegényedik az ásványi sókban.
Szerencsére a búzában van phytase nevű enzim, amely képes a phytaquesav lebontására. Hogy a phytasa jelen lehessen is, kifejthesse hatását, ahhoz elég pH-értékre van szüksége, hosszan tartó erjedésre.
A természetes kovász a lassú, részben tejsavas erjedése folytán tökéletesen jó a kenyér készítéséhez. A gyors, és elsősorban alkoholos élesztők pedig távol esnek ezen követelményektől. A kenyér a tápláló és emésztést elősegítő tulajdonságát a kovásznak köszönheti, ezért legideálisabb az emberi táplálkozás számára.
Kenyérvarázs Búzakovász Terméktulajdonságok
| Csomagolási egység: | 10 | 
| Csomagolási mértékegység: | darab/karton | 
Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások.  Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.
Vásárlói vélemények
Vásárlók átlagos értékelése:
K. P.2023. 07. 04.
A vásárló nem írt szöveges értékelést.
S. Istvánné2023. 01. 05.
Gyors, pontos szállítás.
Nincs
Anonim Felhasználó2019. 04. 28.
Alig kell elsztő, szépen meg keleszti a kenyeret. Ropogósabb lesz a héj, lazább bél, tovább marad fogyasztható a kenyér.
Nincs.
Anonim Felhasználó2015. 10. 25.
Sokkal puhább és lazább tőle a kenyér. Mindenkinek bátran ajánlom.
Kapcsolódó termékeink

Éden prémium bake free ch csökkentett házi kenyérliszt kev. 1000 g
4 859 Ft
egységár: 4,86 Ft / g
Raktáron


![[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól](/images/badges/badge-1.png)
![Szállítás [csomagautomatába]](/images/badges/badge-4.png)
![[Biztonságos] fizetés](/images/badges/badge-0.png)



