Kenyérvarázs Búzakovász
Nincs raktáron
Amikor a körülmények kedvezőek, a vízzel kevert liszt spontán erjedésnek kezd és kelt tésztává válik. Ez a természetes vagy vad kovász, amely bizonyos mennyiségű mikroorganizmus segítségével a kelt tészta, illetve kenyértészta beoltására szolgál.
EAN kód: | 5999881092158 |
Márka: | Kenyérvarázs |
Kiszerelés: | 500 g |
Kenyérvarázs Búzakovász Részletes leírás
Amikor a körülmények kedvezőek, a vízzel kevert liszt spontán erjedésnek kezd és kelt tésztává válik. Ez a természetes vagy vad kovász, amely bizonyos mennyiségű mikroorganizmus segítségével a kelt tészta, illetve kenyértészta beoltására szolgál. A kelés ideje alatt kialakult enzimek előemésztik a lisztben található keményítőt, ugyancsak az enzimek feldolgozhatóvá teszik az emberi szervezet számára mindazon anyagokat, amelyeket a búzaszem tartalmaz.
A búza ugyanúgy, mint a hüvelyesek és más gabonafélék többsége, magburkolatában tartalmazza a phytiosavat. Ez a sav elvegyül a kalciummal, vassal, cinkkel, melyek a szervezetbevitelkor oldahatatlanok. A phytiosav phyatollá alakul, az emberi szervezet eltávolítja azokat, a szervezet elszegényedik az ásványi sókban.
Szerencsére a búzában van phytase nevű enzim, amely képes a phytaquesav lebontására. Hogy a phytasa jelen lehessen is, kifejthesse hatását, ahhoz elég pH-értékre van szüksége, hosszan tartó erjedésre.
A természetes kovász a lassú, részben tejsavas erjedése folytán tökéletesen jó a kenyér készítéséhez. A gyors, és elsősorban alkoholos élesztők pedig távol esnek ezen követelményektől. A kenyér a tápláló és emésztést elősegítő tulajdonságát a kovásznak köszönheti, ezért legideálisabb az emberi táplálkozás számára.
A búza ugyanúgy, mint a hüvelyesek és más gabonafélék többsége, magburkolatában tartalmazza a phytiosavat. Ez a sav elvegyül a kalciummal, vassal, cinkkel, melyek a szervezetbevitelkor oldahatatlanok. A phytiosav phyatollá alakul, az emberi szervezet eltávolítja azokat, a szervezet elszegényedik az ásványi sókban.
Szerencsére a búzában van phytase nevű enzim, amely képes a phytaquesav lebontására. Hogy a phytasa jelen lehessen is, kifejthesse hatását, ahhoz elég pH-értékre van szüksége, hosszan tartó erjedésre.
A természetes kovász a lassú, részben tejsavas erjedése folytán tökéletesen jó a kenyér készítéséhez. A gyors, és elsősorban alkoholos élesztők pedig távol esnek ezen követelményektől. A kenyér a tápláló és emésztést elősegítő tulajdonságát a kovásznak köszönheti, ezért legideálisabb az emberi táplálkozás számára.
Kenyérvarázs Búzakovász Terméktulajdonságok
Csomagolási egység: | 10 |
Csomagolási mértékegység: | darab/karton |
Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.
Vásárlói vélemények
Vásárlók átlagos értékelése:
K. P.2023. 07. 04.
A vásárló nem írt szöveges értékelést.
S. Istvánné2023. 01. 05.
Gyors, pontos szállítás.
Nincs
Anonim Felhasználó2019. 04. 28.
Alig kell elsztő, szépen meg keleszti a kenyeret. Ropogósabb lesz a héj, lazább bél, tovább marad fogyasztható a kenyér.
Nincs.
Anonim Felhasználó2015. 10. 25.
Sokkal puhább és lazább tőle a kenyér. Mindenkinek bátran ajánlom.