Paco Salátabab Kevert 500 g Részletes leírás
A bab jótékonyan hat a koleszterinszintre, kiemelkedően magas rosttartalmával jót tesz az emésztésnek, és a burgonyáénál tízszerte nagyobb fehérje-tartalma elengedhetetlen az emberi szervezet számára. A legtöbb bab zsírtartalma igen alacsony, ellenben igen magas a szénhidráttartalma. 10 dkg szárazbab kalóriaértéke 340 kcal. A bab tartalmaz vasat, folsavat, B-vitaminokat és a vegetáriánus táplálkozás egyik alapeleme.
A babos ételek ízesítéséhez a tapasztalatok szerint az alábbi fűszerek illenek leginkább:
babérlevél, bazsalikom, rozmaring, borsikafű, gyömbér, fokhagyma, kapor, majoránna,
petrezselyemgyökér, pirospaprika, tárkony, lestyán.
Tipp: könnyebb a babfélék emésztése, ha egy kis darab tengeri algával főzzük együtt őket, de
az olajok is jobban emészthetővé teszik a babféléket.
A termék hántolt árpát, dióbelet, szezámmagot, szója termékeket és búzacsírát nyomokban tartalmazhat.
Tápértékre vonatkozó információk
Tápanyagok Egy adagban (100 g)
Energiatartalom:1589 kJ (377 kcal)
Fehérje:22,0 g
Szénhidrát:58,0 g
ebből cukrok:0,0 g
Zsír:1,0 g
ebből telített zsírsavak:0,0 g
Élelmi rost:24,0 g
Nátrium:0,01 g