3 teafajta, ami felpörgeti az anyagcseréd

Szerző:EgészségboltDátum:2022. nov. 22.

Megosztás:

Tudtad, hogy folyadékfogyasztással is felpörgetheted az anyagcseréd? A folyadékbevitel növelésének remek módja olyan teák fogyasztása, melyek a súlycsökkenésben is segíthetnek, ráadásul a teák sokkal biztonságosabbak és egészségesebbek, mint a különféle fogyasztó készítmények.

3 teafajta, ami felpörgeti az anyagcseréd

Íme, 3 tea, ami felpörgeti az anyagcseréd, és elősegíti a fogyást!

Zöld tea
a zöld tea magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, csökkenti a koleszterinszintet, és az érelmeszesedés kockázatát. A zöld tea az egyik leghatékonyabb tea, ha fogyásról van szó, mivel segít csökkenteni a testzsír mennyiségét. Ráadásul kellemes íz világa miatt igen kedvelt teafajta.

Fehér tea
a fehér tea még a zöld teánál is gazdagabb antioxidánsokban, ásványi anyagokban és vitaminokban. Serkenti az anyagcserét, növeli a testben a zsíroxidáció szintjét, és állítólag bőrfiatalító hatással is bír.

Oolong tea
egyedülálló íz világú tea, melyben megtalálhatóak a zöld tea antioxidáns vegyületei, a katekinek. Rendszeres fogyasztása elősegíti a fogyást a zsírégető folyamatok és az anyagcsere serkentésével.

Egészségbolt tipp:
ülj le egy finom zöld teával a kezedben és relaxálj. Kutatások bizonyították, hogy a teában található katekin igen erős antioxidáns, mely védi az egészségedet. Érdekesség, hogy a benne található katekin kétszer olyan erős antioxidáns hatással bír, mint a vörösborban található resveratol.