4 szuperegészséges gyógyvíz

Szerző:Egeszsegbolt.huDátum:2022. szept. 28.

Megosztás:

Magyarország igazi gyógyvíz nagyhatalomnak számít, nem véletlen, hogy a Dubaji Világkiállításon is a magyar gyógyvíz állt a középpontban, a standon helyet kapott Magyarország vízkincseit bemutató kiállítás és a résztvevők megkóstolhatták a magyar ásványvizeket.

4 szuperegészséges gyógyvíz

Mit is nevezünk gyógyvíznek? Azokat az ásványvizeket, melyek fizikai tulajdonságuk vagy kémiai összetételük miatt gyógyító hatásúak. A hideg gyógyvíz az, ami 30 C hőmérséklet alatti. Értelemszerűen, ami meghaladja ezt a hőfokot, termálvíznek nevezzük.

Palackozva és kozmetikumokba zárva nálunk is megtalálod ezeket a csodás hatású vizeket, nem is kell elutazni hozzá termálfürdőkbe. Azonban nem mindegy, hogy melyik gyógyvizet fogyasztod, ugyanis mindegyiknek más a hatása. Egészségügyi probléma esetén kérj tanácsot szakembertől. A megfelelő választás esetén legjobbat adod a szervezetednek, számtalan pozitív testi hatást várhatsz.

A glaubersós gyógyvizek nagyon jók az emésztési panaszok enyhítésére. Székrekedés, bél- és gyomorhurut és epepanaszok esetén is segíthetnek. Glaubersós gyógyvíz például a Ferenc József és a Mira víz. Jó hír a fogyókúrázóknak, hogy a legújabb orvosi vizsgálatok igazolják, hogy eredményesen alkalmazható elhízás esetén is.

A Salvus víz úgynevezett alkalikus gyógyvíz, összetételét nézve a világon egyedülálló. Nagyon magas az összes oldott anyag tartalma. Segíthet reflux, gyomorhurut, puffadás és cukorbetegség esetén. Továbbá nagyon magas az ásványi anyag tartalma és a benne található halogén jótékony hatással van az immunrendszer működésére is.

A Parádi gyógyvíz a kénes vizek csoportjába tartozik. Segíthet krónikus gyomorhurut, savtúltengés és hurutos légzőszervi panaszok esetén. Érdekesség, hogy segíthet másnaposság esetén. Viszont nem használható heveny máj- és epegyulladás, heveny emésztőrendszeri megbetegedés esetén, illetve rosszindulatú daganatos megbetegedéseknél.

A Jódaqua gyógyvíz világszinten is kiemelkedő ásványi só összetétellel és jódtartalommal rendelkezik, segíthet megelőzni, illetve megszüntetni a jódhiányt. A megfelelő jódbevitel jó hatással lehet a koleszterinszintre és a vérnyomásra is.

Egészségbolt Tipp: A legjobb hatás érdekében érdemes a választott gyógyvizet testhőmérsékleten, lassan kortyolgatva, éhgyomorra fogyasztani.