A méregtelenítés csodafegyvere: így hat a testedre az útifű maghéj

Szerző:Egészségbolt.huDátum:2022. júl. 22.

Megosztás:

Létezik egy olyan növény, melynek fogyasztásával egyszerre végezhetünk béltisztítást és az egész szervezetünk általános méregtelenítését.
Akár a plusz kilókkal küzdesz, akár a népbetegségnek számító kellemetlen titokkal, a székrekedéssel vagy ‘megáldva’, az útifű maghéj segíthet karbantartani az emésztésed, és erős fegyver lehet a plusz kilók ellen is.

A méregtelenítés csodafegyvere: így hat a testedre az útifű maghéj

Az útifű maghéj, más néven psyllium szuper rostforrás. Indiában és Iránban őshonos növény. Ha nem mindennapos vendég a tányérodon a teljes kiőrlésű pékáru, a sok gyümölcs és zöldség, akkor jó eséllyel te sem éred el a napi ajánlott 20-30 gramm rostbevitelt. Ilyenkor jön jól az útifű maghéj, ami az érzékeny bélrendszerre is nyugtatóan hat, és segíthet felpörgetni az anyagcseréd, ezzel pedig leadni a plusz kilókat.
A növény magjait elsősorban gyógyászati célokra használták, a rosttartamának köszönhetően csökkenti a vércukor és koleszterin szintet, megtisztítja a bélfalat, így megerősödik az immunrendszer.

Egészségbolt Tipp: Hogyan fogyaszd?
Napi 2-3 teáskanálnyi fogyasztása javasolt. Az útifű maghéj érdekes tulajdonsága, hogy víz hatására megduzzad, zselés állagot vesz fel, és így végighaladva az emésztési traktuson megtisztítja azt. Nagyon fontos, hogy sok folyadékot kell inni hozzá. Eleve a psylliumot keverd bele egy nagy pohár vízbe, és mielőbb idd meg, mielőtt még megdagad! Egyébként pedig fogyassz napi 2-3 liter folyadékot legalább.
Emellett levesek és főzelékek sűrítésére is felhasználhatod, és sütikbe is belesütheted az útifű maghéjat.