A Spirulina egészségügyi előnye

Szerző:EgészségboltDátum:2023. ápr. 13.

Megosztás:

A Spirulina egy kék-zöld alga, amelynek számos egészségügyi előnye van. Ásványi anyagokban, antioxidánsokban gazdag, többek között tartalmaz vasat, foszfort, káliumot, kalciumot és magnéziumot. Ezenkívül tartalmaz még A-, B-, C-, D-, E- és K-vitaminokat is.

A Spirulina egészségügyi előnye

A spirulina több százmillió éve él a Földön egy mikro algafajta. Ásványi anyagokban, antioxidánsokban gazdag, többek között tartalmaz vasat, foszfort, káliumot, kalciumot és magnéziumot. Ezenkívül tartalmaz még A-, B-, C-, D-, E- és K-vitaminokat is. A spirulinában található vegyületek jótékonyan hatnak az immunrendszerünkre és segítenek megelőzni a leggyakoribb fertőző betegségeket.

A spirulina az emberi szervezet számára nagyon értékes anyagokat tartalmaz. Támogatja a szív- és érrendszer egészségét, javítja az agyműködést, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet, valamint segíti az immunrendszert. A Spirulina alga gazdag fehérjében és ásványi anyagokban, javasolt azoknak, akiknek gyenge az immunrendszerük vagy akiknek vas vagy a kalcium pótlásra van szüksége. Magas a növényi fehérje tartalma (akár 60-65 százalék is lehet). Komplett fehérjék ezek, ami azt jelenti, hogy biztosítják mind a 8 esszenciális aminosavat, a megfelelő arányban.

Az esszenciális aminosavak olyan aminosavak, amelyeket a szervezetünk nem tud előállítani, ezért az étrendünkkel kell bevinnünk őket. (fenil-alanin, hisztidin,izoleucin, leucin, lizin, metionin, treonin és triptofán.)  Az esszenciális aminosavakat olyan élelmiszerekben is megtalálhatóak, mint a teljes kiőrlésű gabonák, szójabab, lencse, csicseriborsó, fekete bab, pintobab, mandula vagy dió.

Magas klorofill tartalmának köszönhetően rendkívül kedvezően befolyásolja az emésztést és az anyagcsere működését.  

Számos, az egészségre nagyon hasznos anyagok is megtalálhatók benne, amelyek növelik az emberi test ellenálló képességét.

Az esszenciális aminosavak hiánya különböző egészségügyi problémákat okozhat, mint például az izomvesztés, a csonttömeg csökkenése és a bőr állapotának romlása.

Spirulina alga webshopunkban számos formában és kiszerelésben megtalálható, legyen az tabletta, kapszula vagy por. 

Válassza az Önnek megfelelőt!