Az erdők minden zamatát őrzi
A Banyaerdő szárított erdei gombakeveréke egész évben elérhető, az erdők minden zamatát őrzi, különleges aromájú. Frissen is hihetetlenül ízletes, de szárítva még inkább gazdagodnak aromái. Különlegessé teszi ételeinket.
Erdei gombás rizottó
Hozzávalók:
- 200 g rizottó rizs
- 1 l zöldségalaplé
- 150 ml fehérbor (száraz)
- 2 db salottahagyma
- 4-5 ek vaj
- 1 csomag szárított vegyes erdei gombakeverék a Banyaerdőtől
- kis csokor petrezselyem
- vargányás fűszersó a Banyaerdőtől
- frissen őrölt vegyesbors
- 10 dkg parmezánsajt
Elkészítés:
Banyaerdő szárított erdei gombát először alaposan megmossuk, majd beáztatjuk meleg vízbe 1-2 órára, hogy megszívja magát. Egy vastag falú edényben felolvasztunk 1-2 evőkanál vajat, puhára pároljuk benne az aprított salottahagymát és a kinyomkodott gombát.
Sózzuk, borsozzuk a keveréket, majd hozzáadjuk a rizst és áttetszőre pirítjuk. Ekkor felengedjük a borral, alacsonyra vesszük a lángot és megvárjuk amíg a bort magába szívja a rizs.
Innen kezdődik a meleg alaplé adagolása. 1-1 1/2 merőkanál levet a rizshez adunk, megvárjuk amíg a rizs felveszi a folyadékot, néhányszor megkeverjük, majd újabb adagot adunk hozzá.
Mindezt addig folytatjuk, amíg a rizs al dente megpuhul. Az utolsó folyadék adag előtt a rizshez keverjük az apróra vágott petrezselymet is.
Levesszük a tűzről, a kész rizottóhoz keverjük a frissen reszelt parmezán sajtot és a 2 ek vajat. Egy kis parmezánnal megszórva azonnal tálaljuk.