Csökkented a szénhidrátbevitelt?

Szerző:Viki az egeszsegbolt.hu-tólDátum:2024. febr. 8.

Megosztás:

Mutatom, hogy nekem mi vált be. Tapasztalatból tudom, hogy mindig előre kell gondolkozni és meg kell tervezni, hogy mikor mit fogok enni a nap folyamán, sőt még azt is , hogy a következő két napban mi lesz a menü. Az elején, hamar elment a kedvem, mert nem találtam megfelelő termékeket, vagy ha igen, nem biztos, hogy irodakompatibilisek voltak.

Csökkented a szénhidrátbevitelt?

Ha idén megfogadtad, hogy csökkented a szénhidrátbevitelt, de már lankad a motivációd, akkor mutatok pár terméket, melyek átsegítenek a mélyponton. Az elején, hamar elment a kedvem, mert nem találtam megfelelő termékeket, vagy ha igen, nem biztos, hogy irodakompatibilisek voltak. 

Mutatom, hogy nekem mi vált be:

A kocsiban is tarok nébar lapkenyeret, mert a rohanós napokon kell valami, ami könnyen elérhető, nem morzsál, és menet közben is el tudom fogyasztani. A nagy dobozban kis csomagok vannak, így csak annyit nyitok ki, amennyi kell. A többi nem szóródik szét, nem romlik.  A nébar termékek több ízben is kaphatóak, magas rosttartalommal és az átlagosnál magasabb fehérjetartalommal kiváló termék a mindennapokra. Átlagosan 17-18g szénhidrát van 1 adagban. 1 adag 25g.

Ha jut idő asztalnál reggelizni, akkor sonka, sajt, túró, minden mehet rá, mint a többi lapkenyérre. 

Összegezve, szuper praktikus termékek.

Az ebédet salátával, csirkével oldom meg egy ideig, aztán amikor megunom ezt a kombót, előveszem valamelyik szénhidrátcsökkentett tésztát, amiből számos szuper ételt lehet készíteni. 

Itt van például a D-life D-max szénhidrátcsökkentett orsó tészta. Ami nem mellesleg magyar fejlesztésű, innovációs díjat nyert termék. Csak természetes alapanyagot tartalmaz, korpamentes, szénhidráttartalma 30 %-kal kevesebb az azonos típusú normál termékekhez viszonyítva. Átlagos tápérték 100g főtt tésztában 14,6g.

A D-life márkának több termékét is megtalálod a webshopban, csokitól a pizzalisztig.

Aztán itt vannak a Forpro zero kalóriás tésztái is. Őszinte leszek, elsőre furcsa volt. Nem kell főzni? Csak leöblítem és megmelegítem? Rengeteg kérdéssel álltam a forpro tésztához, de már elég jó barátságban vagyunk. Valóban nem a megszokott ízélményt adja, talán máshogy kell rá nézni, nem azt kell elvárni tőle, mint egy klasszikus 8 tojásos spagettitől. Mert nem is az. 

ZERO szénhidrát, ZERO cukor, ZERO zsír

Az elfogyasztott tészta - a vízben oldódó növényi rostjainak köszönhetően - mégis laktató. Étkezés után órákig jóllakottnak érezzük magunkat. Ez a tészta Konjac lisztből készül, állítólag Japánban évszázadok óta fogyasztják. Gluténérzékenyek, vegetáriánusok és vegánok, cukorbetegek, kóser étkezési szabályokat követők számára is ideális megoldás lehet. 

Az édesség elég nagy probléma. Legalábbis nálam. Egyszerűen csak kell egy kis "jutifalat" délutánra. Mostanában azOrganika fekete erdő szelet lett a kedvencem, mert vegán, glutén-, színezék-, ízfokozó-, GMO mentes termék. 0% hozzáadott cukorral, csak természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. 50%-kal csökkentett szénhidráttartalommal rendelkezik, ami azt jelneti számokban, hogy 100g termékben 33g Ch van. Egy szelet csoki 30g. 

Ezt a matekházit most itt hagyom :-)

Mindenesetre kóstoljátok meg szerintem. 

Viki az egészésgbolt.hu-tól