Durumtészta előnyei
A teljesértékű kiegyensúlyozott táplálkozásnak nélkülözhetetlen alapanyaga a durumliszt. Méltán népszerű a cukorbetegek, diétázók és az egészséges élelmiszereket fogyasztók körében.
De miért is?
Mert lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz! Sokkal több rostot tartalmaz a durumliszt, mint a hagyományos búzaliszt, így telítettség érzet alakul ki már kevesebb mennyiség elfogyasztása után is.
Mert alacsony a glikémiás indexe!
A glikémiás Index (GI) megmutatja, milyen gyorsan emelkedik vércukorszint miután a szénhidrát bekerül a vérkeringésünkbe. Ha magas glikémiás indexű ételeket fogyasztunk, akkor azok gyorsan lebontódnak, nagyon hamar magas vércukorszintet eredményeznek. Ezzel szemben a durumlisztből készült tészták alacsony glikémiás indexszel rendelkeznek, az emberi szervezet lassabban emészti meg, mint más szénhidrátokat.
Mert szervezetünk nehezebben tudja lebontani a durumbúzában található keményítőt, így lassabban emelik a vércukorszintet.
Mert magas a rost és fehérje tartalma.
Durumtésztáink közül mindenki megtalálja a számára éppen megfelelőt. Legyen az egy könnyű vacsora vagy egy kiadósabb ebéd, mérete és formája már nem ismer határokat.