Durumtészta előnyei

Szerző:Egészségbolt.huDátum:2022. jún. 30.

Megosztás:

A teljesértékű kiegyensúlyozott táplálkozásnak nélkülözhetetlen alapanyaga a durumliszt. Méltán népszerű a cukorbetegek, diétázók és az egészséges élelmiszereket fogyasztók körében.

Durumtészta előnyei

De miért is?

Mert lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz! Sokkal több rostot tartalmaz a durumliszt, mint a hagyományos búzaliszt, így telítettség érzet alakul ki már kevesebb mennyiség elfogyasztása után is.

Mert alacsony a glikémiás indexe!

A glikémiás Index (GI) megmutatja, milyen gyorsan emelkedik vércukorszint miután a szénhidrát bekerül a vérkeringésünkbe. Ha magas glikémiás indexű ételeket fogyasztunk, akkor azok gyorsan lebontódnak, nagyon hamar magas vércukorszintet eredményeznek. Ezzel szemben a durumlisztből készült tészták alacsony glikémiás indexszel rendelkeznek, az emberi szervezet lassabban emészti meg, mint más szénhidrátokat.

Mert szervezetünk nehezebben tudja lebontani a durumbúzában található keményítőt, így lassabban emelik a vércukorszintet.

Mert magas a rost és fehérje tartalma.

Durumtésztáink közül mindenki megtalálja a számára éppen megfelelőt. Legyen az egy könnyű vacsora vagy egy kiadósabb ebéd, mérete és formája már nem ismer határokat.