Egészséges idegrendszer

Szerző:Máté CsongorDátum:2020. jún. 10.

Megosztás:

A karanténbezártság óhatatlanul megviseli az fizikai és szellemi egészségünket, rosszkedvet, depressziót okoz. Hogyan nyerjük vissza életkedvüket?

Egészséges idegrendszer

1. A testmozgás nem csak hosszabb életet és egészséget eredményez, de boldogsághormont is termel. Már 20 perc bármilyen intenzív, izzadással járó mozgás beindítja agyunkban az endorfin-termelődést, amelytől boldogabbak leszünk. Emellett rendbe teszi a bélmozgásunkat is, amely további boldogsághormon-termelődéssel jár. Idősebbeknek ajánlott vízben végezni ezt a mozgást: ússzunk, vagy szaladjunk, ugráljunk mellig érő vízben. Az eredményt már az első edzés után érezni fogjuk!


2. Közvetlenül hat az idegrendszerre az ashwaganda gyógynövény kivonata (http://bit.ly/2mUjDic), valamint az orbáncfű kivonat (https://bit.ly/2CcLSAk). Ezek bizonyítottan erősítik az idegrendszerünket, csökkentik a stresszt és segítik a boldogsághormon-termelésünket.


3. Tegyük rendbe az emésztésünket! A mozgásszegény karantén párosulva az egészségtelen étkezéssel meggyötri az emésztőrendszerünket, nehézérzet, bélrenyheség alakul ki, amely roszkedvet okoz. Együnk sok nyers zöldséget, gyümölcsöt, amelyek bizonyítottan kitisztítják a bélrendszerünket, és jóérzettel töltenek el. Szükség lehet egy emésztőrendszeri mélytisztításra is, ezt útifű maghéjjal tegyük (http://bit.ly/2v3iOaW): ez bő vízzel fogyasztva gyengéden végigtisztítja gyomrunkat, beleinket, kisöpri a gyulladást okozó salakanyagokat.


4. Csökkentsük a beleink gyulladásait, amlyeket a mozgáshiány és egészségtelen étkezés okoz. A leghatékonyabb emésztőrendszeri gyulladásgátlók kurkuma (https://bit.ly/2YIWezm), a Boswellia Serrata (https://bit.ly/2YFZ9sx), a mentatea.


5. A csokoládé, és más édességek beindítják a boldogságérzetet. Ha nem álljuk meg a nassolást, kerüljük a sok cukrot tartalmazó dolgokat, fogyasszunk inkább cukormentes, csökkentett kalóriájú édességeket. Spájzoljunk be ezekből, hogy ne nyúljunk finomított cukorbombákhoz, ha nassolnánk otthon: https://bit.ly/3hwJEf7.