Hajápolás a téli hónapokba

Szerző:EgészségboltDátum:2024. jan. 12.

Megosztás:

Januárban már szervezetünk vitamin- és ásványianyag-raktárai kezdenek kiürülni. Sokkal kevesebb vitamint tudunk természetes úton bevinni szervezetünkbe, kevesebb lehetőség van a friss gyümölcs- és zöldségfogyasztásra. A vitaminok és fontos ásványi anyagok nélkül gyengébb lesz az immunrendszerünk, a haj minősége is gyengül. Fontos a vitaminpótlás, és a megfelelő hajápolás.

Hajápolás a téli hónapokba

Télen az otthonunkban, munkahelyünkön lévő száraz levegő hatására, bőrünkön kívül, a hajunkon is meglátszik a dehidratáltság.  Fejbőrünk viszketni kezd, mely előidézi a korpa kialakulását. Érdemes télen speciális hajszérumokat alkalmazni, melyek visszaállítják a fejbőr hidratáltságát.  

Immunerősítés:

Az immunrendszer erősítésére alkalmas többek között az echinacea, ezüstkolloid, de komplex vitaminokat is választhatunk.

Ajánlott naponta omega-3 zsírsavat tartalmazó készítményt szedni, például: hal-, ligetszépe- vagy lenmagolaj. Hajra, körömre egyaránt hatékonyak. 

Hajápolás:

Tápláló hajolajok használata nyáron megóvja a fejbőrt a napsugárzástól, a forró levegőtől, de ne hagyjuk abba télen sem, ilyenkor még nagyobb szüksége van hajunknak a gondoskodásra.

A hajolajok csökkentik az elektrosztatikus feltöltődés képződését is, amit jól ismerünk mind, akik hordunk sapkát, kötött pulóvert.  
Használjunk tápláló, természetesebb összetevőkből álló sampont, vitaminban gazdag balzsamot.

Télen soha ne induljunk útnak vizes hajjal, a fejbőrünk könnyen megfázik, a haj elveszti rugalmasságát és töredezni kezd.