…mert az arca mindent elárul

Szerző: MerciDátum:2013. júl. 1.

Megosztás:

Gondoljon csak bele: az arca az, amit minden este lefekvés előtt és minden reggel felkelés után megnéz a tükörben. Ezzel indul és ezzel zárul minden egyes napja, és a látvány nagyban meghatározza a hangulatát.

…mert az arca mindent elárul

A stressz, a szennyezett levegő, az egészségtelen életvitel mindannyiunk bőrén nyomot hagy. Sok nő használ drága kozmetikumokat, amik fontos tápanyagokkal látják el a bőrüket. Ezek használata rendkívül hasznos, de egy dologról nem szabad elfelejtkezni. A kozmetikumok maradványanyagai egy idő után eltömíthetik a pórusokat, gátolhatják a bőrlégzést. Ezeket éppen ezért fontos lenne minden alkalommal szakszerűen, alaposan eltávolítani. Nem is beszélve a sminkről, ami rendkívüli mértékben károsíthatja a bőrt, ha nincs megfelelően letisztítva.

Ne sajnáljunk egyetlen percet sem, amit az arcbőrünk ápolására fordítunk! A rendszeres arctisztítás és arcápolás legyen a mindennapjaink része! Nézzünk egy komplett, 4 lépésből álló otthoni arcápolási programot, ami rendszeresen elvégezve üde, egészséges arcszínt, tiszta, sima arcbőrt biztosít a számunkra.

Az első lépés az arcbőr tisztítása

A levegőből, a kezünkről a nap folyamán számos apró, szabad szemmel nem látható szennyeződés tapadhat a bőrünkre, amik eltömítik a pórusokat, és gyulladásokat is okozhatnak. Éppen ezért fontos minden este megtisztítani a bőrt ezektől a szennyeződésektől. A tisztításra, a make-up maradványok eltávolítására válasszon olyan arctisztító folyadékot, arclemosót, ami illeszkedik a bőrtípusához. Kísérletezzen, találja meg a megfelelő készítményt! Az arcát tiszta törölközőbe törölje, amit kizárólag erre a célra használ! Soha ne feküdjön úgy le, hogy az aznapi sminket nem mosta le!

Peelingezés

A lemosó eltávolítja a bőr felszínéről a szennyeződéseket és a festéket, miért van hát szükség külön peelingezésre? Mivel a bőrünk folyamatosan megújul, nap mint nap képződnek elhalt hámsejtek a bőr legfelső rétegében, amiket csak hámlasztással, peelingezéssel tudunk eltávolítani. A peeling lehet kémiai jellegű (bőrradír, gyümölcssavas hámlasztók), vagy választhatunk otthoni ultrahangos gépi peelingező készüléket is. Ez utóbbi egy vékony fémlappal rendelkezik, ami ultrahang frekvencián rezegve hatékonyan, de kíméletesen képes „letolni” az elhalt hámsejteket. Teljesen tisztává, simává „varázsolja” az arcbőrt, és a rendszeres használattal képes halványítani a pigmentfoltokat is. Ez a bizonyos ultrahang rezgés tudja kifordítani azokat a bőrben ülő mitesszereket is, amelyek sokszor még érett férfiaknak is gondot okozhatnak.

Tisztítás után hidratálás

A hidratált bőr egészséges színű, rugalmas, kellemes tapintású. A bőrt érdemes belülről és kívülről is hidratálni, sok tiszta vizet fogyasztani és tápláló, hidratáló arcpakolással, arcmaszkkal rendszeresen kényeztetni. Az arcmaszkokban található hasznos összetevők jó esetben maguktól is a bőrbe szívódnak, de ha szeretnénk felgyorsítani a feladatot, illetve szeretnénk elérni, hogy a megfelelő mélységbe jussanak, a peelingező ultrahangos gép iontoforézis hatóanyag beviteli funkciójával sokkal hatékonyabbá tehetjük a folyamatot. A hidratálók többsége pozitív vagy negatív töltöttséggel rendelkezik, ezért a kis készülék pozitív vagy negatív hatóanyag beviteli funkciójával a hatóanyagok mélyebbre juthatnak, mint egyszerű felvitellel.

Arcfiatalítás

Már 30 éves kor körül ajánlott elkezdeni a ráncok elleni küzdelmet. Idővel a bőr rugalmasságáért felelős kollagén rostok meglazulnak, az új kollagén termelődése pedig lelassul. Ezt a kollagént többféleképpen pótolhatjuk, például kollagént tartalmazó krémek, kozmetikumok használatával. 
Ha minden nap rászánjuk az időt az arctisztításra, és a bőrtípusnak megfelelő készítmények használatával rendszeresen ellátjuk bőrünket a fontos tápanyagokkal, illetve rugalmasságot nyújtó kollagénnel, akkor biztosak lehetünk benne, hogy pozitív első benyomást teszünk. Még magunkra is, reggel, a tükör előtt.