Mit tehetünk izomláz ellen?

Szerző:Máté CsongorDátum:2020. jan. 5.

Megosztás:

Az izomláz okát még nem igazán érti az orvostudomány, így nincsenek rá gyógyszerek, van azonban néhány, orvosi kutatások által is igazolt hatóanyag, amelyek segítenek enyíteni.

Mit tehetünk izomláz ellen?

Az izomláz okát még nem igazán érti az orvostudomány, így nincsenek rá gyógyszerek, van azonban néhány, orvosi kutatások által is igazolt hatóanyag, amelyek segítenek enyíteni:

- a legjobb az aszpirin és C vitamin keveréke (ha nem vagyunk érzékenyek az aszpirinre). Az aszpirin minden más vény nélkül kapható fájdalomcsillapító gyógyszernél többször hatékonyabb izomláz esetében, és nem csak a fájdalomra hat, hanem tisztítja is a szevezetünket. MINDIG csak az edzés vagy izomlázat okozó tevékenység után vegyük be, ne előtte vagy közben, mert vérhigító hatása miatt baleset esetén erősíti a vérzést. A C vitamin erős antioxidáns hatása miatt javallott, segít eltüntetni az edzés során keletkező káros oxidatív anyagokat. Ezt is csak edzés után vegyük be, mert a kutatások igazolták, hogy a mozgást segítik az oxidánsok, ezért csak utána javallott eliminálni őket, a regenerációs fázisban. Kattintson ide C vitamin kínálatunkért.

- gyulladáscsökkentő természetes hatóanyagok: az omega-3 és a HMB. Kutatások igazolták, hogy ezek a hatóanyagok csökkentik az izmok duzzanatait, gyulladásait, csökkentik az izomláz időtartamát.

- proteinek: az izmok felépítéséhez, működéséhez és regenerálódásához elengedhetetlenek a fehérjék, mindenféle izommunka esetében tanácsos fehérjéket fogyasztani. Ezeket mind az intenzív mozgás előtt, mind pedig utána jó fogyasztani.

egeszsegbolt.hu kínálatában az összes fenti hatóanyagot megtalálják, úgyhogy sportra, mozgásra fel 


Megosztás: